Вибираємо генератор правильно

Вибираємо генератор правильно
01.07

Електромережу є джерелом енергії, що живить цифрову техніку, кухонне обладнання і різноманітні електроприлади, тому її стабільність є запорукою комфортного існування. Якщо в межах міста електромережі досить надійні, що призводить до рідкісним відключень на короткий термін, то за містом ситуація більш складна. Після негоди напруги може не бути декілька годин і навіть днів, тому бензинові генератори виглядають відмінним придбанням, допомагає підтримувати належний рівень життя в період відсутності живлення в мережі.

Генератор також потрібно в поліклініках, лабораторіях чи на будмайданчиках, де від наявності напруги залежить оперативність виконання робіт. У ряді випадків будівельникам доводиться використовувати генератори як єдине джерело струму, якщо ділянка ще не був електрифікований. При планових відключеннях електрики питання, який вибрати бензогенератор, стає все більш актуальним.

Вибір потужності генератора

6-0

Сучасні виробники можуть запропонувати різноманітні моделі генераторів, які слід підбирати, виходячи з умов експлуатації та додаткових вимог.

Генератор для приватного будинку

Застосування обладнання в приватному секторі є одним з найбільш популярних варіантів. Зазвичай такі генератори встановлюють у міському будинку або заміському котеджі, що дозволяє підвищити його автономність. Як вибрати генератор бензиновий для дому? Зробити правильний вибір можна у відповідності з тим, які належить витримувати навантаження устаткування в процесі його експлуатації. Для побутової техніки досить використовувати генератор 3 кВт. Цієї потужності вироблюваної енергії вистачить, щоб підключити освітлення, а також холодильник і кілька інших електроприладів.

У той же час одночасно використовувати фен, пральну машину та інші вибагливі в плані напруги прилади не рекомендується. Генератора буде достатньо, щоб виконувати функції допоміжного джерела напруги. Підібрати генератор для будинку також можна індивідуально, врахувавши всю необхідну навантаження від споживачів енергії в піку робочого процесу, а також додавши невеликий запас.

Генератор для дачі

Станція автономного живлення для дачі повинна бути підібрана відповідно до збільшеними навантаженнями, які спостерігаються на дачі. У цьому випадку потужність генератора звичайно становить не менше 5 кВт. Ця продуктивність станції достатня, щоб включити насос для підйому води зі свердловини, а також підключити ТВ або настільний ПК. Також можна буде одночасно використовувати декілька приладів, наприклад, холодильник та пральну машину. Відсутність централізованої подачі енергії передбачає використання обладнання з хорошим запасом продуктивності.  Оптимальний генератор для дачі буде володіти невеликим споживанням і компактними розмірами.

Генератор для будівництва

Більш уважно потрібно поставитися до вибору обладнання, яке дозволить працювати на будмайданчику цілій бригаді. Для підключення декількох інструментів та їх одночасного використання знадобиться великий запас продуктивності. Потрібно пам'ятати, що пускові струми можуть бути дуже високими, наприклад, для зварювальних апаратів вони досягають 3-4 кВт. З цієї причини генератор для будівництва повинен мати потужність, починаючи від 10 кВт. Потреба в подібному обладнанні залежить від віддаленості від електромережі.

Під час робіт можуть бути пошкоджені комунікації. Генератор дозволить запобігти затримку у виконанні плану. Для розрахунку точної потужності підходящої резервної станції потрібно врахувати навантаження від інструментів, які будуть одночасно включені на ділянці. Уточнити дані у таблицях споживання енергії різних приладів.

З якою кількістю фаз вибрати генератор?

8-1

Збираючись придбати генератор для дому, багато покупців не можуть визначитися з тим, скільки фаз потрібна для комфортного використання. Виробники можуть запропонувати на вибір однофазну або трифазну техніку. Також цікавим придбанням стануть комбіновані пристрої. Перед замовленням конкретної моделі потрібно точно знати, в якій мережі вона буде використовуватися. Трифазним споживачам потрібен тільки відповідний джерело живлення. Підключити однофазні прилади можна до однієї з фаз генератора. Експерти застерігають від перекосу споживання по фазах, різниця між якими повинна бути в межах 25 відсотків.

Більшість будинків працює від однофазної електромережі. З цієї причини генератори в будинок представлені саме в цій категорії. Якщо резервна станція може використовуватися на різних ділянках, то варто задуматися про покупку комбінованої моделі.

Класифікація генераторів

генератор в будинок

Для забезпечення ефективної роботи електромережі на ділянці сьогодні застосовуються генератори, що працюють від різних типів палива. Потужність обладнання повинна бути визначена заздалегідь, щоб підібрати підходящу модель.

Бензинові генератори для дому

Розбираючись в питанні, який вибрати генератор для приватного будинку, варто звернути увагу на особливості бензинового обладнання. На бензинові резервні станції припадає більше половини всіх проданих генераторів. Таке обладнання може оснащуватися спеціальним кожухом, який знизить рівень шуму в процесі роботи. Альтернативним варіантом є модель у відкритому корпусі, яку краще всього використовувати на вулиці. Серед сильних сторін техніки потрібно виділити:

  • рівень шуму 70 дБ при використанні захисного кожуха;
  • вигідна вартість при хорошому запасі потужності;
  • простий старт двигуна при низьких температурах.

Такі моделі досить прості в плані обслуговування, що також сприяє їх популярності.

Дизельні генератори для будмайданчика

Генератори дизельні для будинку також є затребуваними і являють собою найбільш доречну альтернативу бензиновим аналогам. Такі моделі резервних станцій бувають мобільними і стаціонарними, що впливає на їх продуктивність і габарити. Охолодження може бути засноване на водяній або повітряній системі. Перша частіше присутня в стаціонарній техніці, а друга використовується для мобільних дизельних генераторів. Чому варто вибрати дизельне обладнання? Причин цього кілька:

  • великий моторесурс;
  • двигун краще справляється з збільшеними навантаженнями;
  • витрата палива буде нижчою на 20 відсотків, ніж у бензинової техніки.

В той же час покупцям потрібно бути готовими до того, що рівень шуму обладнання буде вище, ніж у аналогів. Професійне обладнання зазвичай використовується на виробництві або при масштабному будівництві.

Газові генератори та їх особливості

Ми визначилися, газонокосарка або тріммер – що вибрати для стрижки ділянки, а тепер варто зрозуміти, в яких ситуаціях є сенс використовувати газові резервні станції. Даний варіант не отримав широкого розповсюдження, так як передбачає підключення до джерела газу. Чим більше буде балон, тим довше вдасться використовувати генератор. Таке обладнання має свої відмітні особливості:

  • великий ресурс у двигуна;
  • газ не призводить до утворення корозії;
  • паливо є екологічно чистим, що важливо при роботі в закритих приміщеннях.

Обладнання вимагає підвищеної уваги до дотримання правил безпеки, так як газ є вибухонебезпечним речовиною.

Об'єднані електрогенератори: сфера застосування обладнання

Якщо потрібно універсальне рішенням, то таким є комбінований генератор. Він одночасно працює на електриці і бензині, або має іншу конфігурацію джерел палива в залежності від конфігурації обладнання. Говорячи про переваги техніки, варто зазначити, що вона відрізняється високою надійністю, економічністю і екологічністю. Цьому сприяє і той факт, що при роботі практично немає вихлопних газів. Також можна в будь-який момент перейти на інше джерело палива і продовжити використовувати генератор

Який генератор краще вибрати – дизельний або бензиновий?

6-0-0

Для відповіді на це питання необхідно визначитися з умовами експлуатації обладнання. Якщо покупця цікавить малопотужна техніка, яка не буде використовуватися безперервно, можна сміливо використовувати бензинове обладнання. Для покупки дизеля потрібно солідний бюджет, але при його регулярному використанні додаткові витрати окупаються, оскільки витрата палива буде зниженим. Резервні станції потужністю від 10 кВт краще вибирати на дизельному паливі.

Додаткові функції електрогенераторів

8-3

Як вибрати бензогенератор для дому? Для цього слід передбачити наявність декількох додаткових опцій в обладнання.

Тип запуску

Сучасні моделі можна запустити в ручному режимі, або автоматично скориставшись електричним стартером. Самим доступним варіантом є ручний запуск, а генератор з ним добре підійде для дачі.

Способи охолодження

При купівлі обладнання потрібно звернути увагу на спосіб охолодження, яке може бути рідким або повітряним. Другий варіант є більш доступним, тому залишається найпоширенішим, але водяне охолодження виграє по ефективності.

Способи захисту

Система захисту від КЗ дозволить продовжити роботу обладнання. Електростанція, яка забезпечена додатковим захистом, потребує менше витрат на її обслуговування та ремонт.

Відвідавши інтернет-магазин Start Pro, вам буде простіше вибрати відповідну модель генератора для конкретних цілей. Ми постійно розширюємо асортимент обладнання та надаємо клієнтам гарантію якості. Вигідні ціни роблять покупку в нашому каталозі раціональним рішенням.

Останні новини
Як вибрати шабельну пилу
Як вибрати шабельну пилу
29.11
Широкий асортимент та різноманітність торгових марок сучасного електроінструменту значно ускладнює вибір шабельної пилки. Цей універсальний інструмент поєднує в собі риси ручної пилки та електролобзика, проте має більш розширений функціонал.
Читати далі
Як вибрати акумуляторну ланцюгову пилу
Як вибрати акумуляторну ланцюгову пилу
29.11
Для роботи на присадибній ділянці, обрізки дерев та чагарників, заготівлі дров на зиму без ланцюгової пилки не обійтися. Вибір акумуляторної ланцюгової пилки обумовлений безперечними перевагами обладнання, що поєднує в собі всі переваги електрообладнання та інструментів, оснащених бензиновим двигуном
Читати далі
Вибір акумуляторного шуруповерта
Вибір акумуляторного шуруповерта
26.11
Шуруповерт є електричною викруткою з розширеним функціоналом. З його допомогою можна легко змонтувати збірні конструкції, вкрутити за лічені хвилини сотні болтів та шурупів, просвердлити отвори потрібного діаметра у пластиці, деревині, тонких металевих деталях.
Читати далі
Вибираємо паяльник для пластикових труб
Вибираємо паяльник для пластикових труб
02.08
На зміну чавунним конструкцій трубопроводу для водопостачання і каналізації в квартирах і виробничих приміщеннях прийшли поліпропіленові труби, для монтажу яких використовується спеціальний інструмент - паяльник.
Читати далі
Електричний лобзик: для чого він потрібен і як вибрати
Електричний лобзик: для чого він потрібен і як вибрати
02.08
Розпиляти дерев'яну дошку можна і звичайною пилкою. Однак якщо виникає необхідність в роботі крихкими, легко розшаровуються матеріалами, на допомогу приходить електричний лобзик.
Читати далі
Електричний дриль: поради щодо вибору
Електричний дриль: поради щодо вибору
02.08
Одним з найбільш затребуваних інструментів для ремонтних і будівельних робіт є електрична дриль. З її допомогою можна виконувати величезну кількість операцій: легко зібрати або відремонтувати меблі, свердлити отвори будь-якого діаметру, розмішувати фарбу, клей для шпалер або заточити свердло.
Читати далі
Що слід врахувати при виборі будівельного міксера
Що слід врахувати при виборі будівельного міксера
02.08
Якість будівельних і монтажних робіт залежить від того, наскільки однорідною є суміш для обробки поверхонь або проклейки матеріалів.
Читати далі
Як вибрати точильний верстат для будинку
Як вибрати точильний верстат для будинку
30.07
Ефективність і якість роботи ріжучих інструментів залежить від гостроти заточки. Навіть звичайні ножі для роботи на кухні повинні бути гострими. Однак підручними інструментами таку роботу виконати досить складно.
Читати далі