Як вибрати акумуляторну ланцюгову пилу

Як вибрати акумуляторну ланцюгову пилу
29.11

Зміст:

  1. Особливості роботи ланцюгової акумуляторної пили
  2. Переваги акумуляторної пили
  3. Які бувають різновиди акумуляторних пилок
  4. Як правильно вибрати акумуляторну пилу
  5. Робимо основні висновки

Для роботи на присадибній ділянці, обрізки дерев і чагарників, заготівлі дров на зиму без ланцюгової пили не обійтися. Вибір акумуляторної ланцюгової пили обумовлений безперечними перевагами обладнання, що поєднує в собі всі достоїнства електрообладнання та інструментів, оснащених бензиновим двигуном. Вони автономні і функціональні, екологічні і доступні, відносно легкі і продуктивні.

Акумуляторний інструмент незамінний при роботі в тих умовах, де немає доступу до джерела електроенергії. Ланцюгові пили, представлені на ринку, відрізняються конструктивними відмінностями, що визначають переваги і недоліки інструменту. Вибір акумуляторної ланцюгової пили повинен бути обґрунтований видом і обсягом робіт, які передбачається виконувати. Це визначає технічні характеристики і робочі ресурси обладнання.

Особливості роботи ланцюгової акумуляторної пили

Незалежно від моделі ланцюгова пила має принцип роботи, аналогічний бензиновим і мережевим. Конструктивна відмінність даного обладнання полягає в оснащенні акумулятором, який є джерелом живлення і визначає основні технічні характеристики інструменту.

Для напівпрофесійних і професійних моделей використовується батарея з вольтажем від 48 до 56 Вольт. Деякі бренди використовують кілька батарей в 18 В, які можна комбінувати і отримувати в сукупності різний вольтаж. Це особливо зручно для користувачів акумуляторних інструментів різної потужності. Правильний вибір акумуляторної ланцюгової пили повинен бути заснований на реальних потребах і завданнях.

Конструктивне виконання бездротового варіанти ідентично мережному. Ланцюгова акумулторна пила оснащена напрямною шиною, зірочками і ланцюгом, замкнутої в кільце. Рух ріжучої частини забезпечується роботою електричного двигуна, який отримує живлення від знімного акумулятора. Така різновид ланцюгової пили вимагає всіх тих же операцій по догляду, що і електроприлади, тобто заливання олії, мастило ріжучих насадок, забезпечення оптимального натягу ланцюга, заточування зубців. Додатково необхідно стежити за рівнем заряду акумуляторної батареї і дотримуватися основних правил роботи з нею.

Знання основних технічних характеристик обраної моделі і співвідношення їх з обсягом і видом робіт дозволить зробити правильний вибір акумуляторної ланцюгової пили і не переплачувати за непотрібні функції.

Переваги акумуляторної пили

Переваги акумуляторної пили

Для того щоб розуміти, як вибрати акумуляторну ланцюгову пилку, необхідно знати основні переваги та недоліки такого типу обладнання.

Безперечним достоїнством інструментів, оснащених акумуляторною батареєю, є їх:

  • автономність;
  • мобільність;
  • екологічність;
  • оптимальне співвідношення вартості та технічних параметрів;
  • відносно невелика вага;
  • економічність;
  • висока функціональність.

Відсутність необхідності в стаціонарному джерелі живлення дозволяє використовувати акумуляторну ланцюгову пилку в будь-яких умовах, навіть на важкодоступних ділянках.

стосовно такого інструменту немає необхідності контролювати рівень масла і палива, стежити за дротами і перехідниками. Сучасні моделі акумуляторів забезпечують безперервну роботу протягом однієї години. Цей параметр може вважатися відповіддю на питання, як вибрати акумуляторну ланцюгову пилку. Такого часу достатньо для того, щоб привести в порядок невелику ділянку, а наявність додатковою знімною батареї дозволяє працювати довше без перерв.

На відміну від бензинових варіантів, акумуляторні двигуни не забруднюють атмосферу, не виділяють шкідливих речовин і газів. З ними можна працювати і в приміщеннях і на відкритому повітрі.

Сучасні моделі ланцюгових автономних пив представлені в широкому ціновому спектрі. Крім того, витрати на експлуатацію й підтримку працездатності такого обладнання набагато нижче в порівнянні з бензиновим. Перебуваючи в пошуку рішення відповіді на питання, як вибрати акумуляторну ланцюгову пилку, можна орієнтуватися на величину свого бюджету.

Акумуляторна пила важить приблизно 3-4 кг, що значно менше в порівнянні з обладнанням, оснащеним бензиновим двигуном. З таким інструментом комфортніше працювати, оскільки він має полегшений корпус і більш компактні розміри. Витрати на обслуговування обладнання нижче, оскільки воно оснащене двигуном, не вимагає заміни фільтрів, масла та інших дорогих процедур.

Які бувають різновиди акумуляторних пилок

Всі різновиди обладнання, представленого на сучасному ринку, можна згрупувати в три види модифікації:

  • ручна;
  • міні;
  • настільна.

Використовувати ручну пилку доцільно при роботі на висоті, де мережний провід буде значно ускладнювати завдання.

Компактні розміри минипилы забезпечують тим не менш повну її функціональність. Вона необхідна при роботі в умовах обмеженого простору. Такі варіанти відрізняються зручністю експлуатації і можуть використовуватися не тільки в побуті, але і на виробництві.

Стаціонарні настільні пилки, оснащені акумуляторною батареєю, мають опорну майданчик для зручної розпилювання деталей. Таке обладнання можна переносити з одного робочого ділянки на іншу.

різновиди акумуляторних пилок

Як правильно вибрати акумуляторну пилу

При виборі відповідного обладнання необхідно враховувати його призначення, обсяг і вид робіт. Основними критеріями служать технічні параметри та конструктивні особливості.

Типи акумуляторів живлення

Найбільш надійними батареями визнані літій-іонні. Вони легкі, компактні, більш економічно вигідні порівняно з іншими варіантами. Не розряджаються в період простою, мають швидку зарядку, але не використовуються при температурі нижче 20 градусів за Цельсієм, на відміну від нікелевих, які володіють більш широким діапазоном робочих температур. У той же час такі моделі мають більшу вагу і габарити, здатні розряджатися, навіть якщо обладнання не використовується.

Тип двигуна

В залежності від типу двигуна акумуляторні пили поділяються на:

  • щіткові;
  • безщіточні.

Другий варіант визнано найбільш надійним і економічним, він меншою мірою впливає на розрядку батареї.

Екологічність

В умовах глобального потепління і активної боротьби за екологію даний параметр є важливим. У порівнянні з іншими варіантами обладнання, акумуляторні абсолютно екологічні, не забруднюють атмосферу, оскільки не виділяють яких би то ні було вихлопних газів і інших продуктів переробки палива.

Автономність

Відсутність прив'язки до електромережі і обсягом палива дозволяє використовувати обладнання в будь-яких умовах, там, де немає доступу до інших джерел живлення. Його можна застосовувати при висотних роботах, на вулиці, у приміщеннях і критих павільйонах.

Вага

Вага пилки більшою мірою залежить від кількості, ємності і габаритів акумуляторної батареї. Незважаючи на всі досягнення науки і техніки, як і раніше зберігається залежність – чим потужніше обладнання, тим більше його вагу. З іншого боку, відсутність двигуна внутрішнього згорання і паливного бака робить такий інструмент більш ергономічним і комфортним у роботі.

Як вибрати акумуляторну пилу

Робимо основні висновки

Використання акумуляторного обладнання набагато вигідніше і зручніше у порівнянні з електричним. Відсутність прив'язки до джерела електроенергії, безшумна робота, дбайливе ставлення до навколишнього середовища це тільки частина переваг, які забезпечує експлуатація акумуляторного обладнання в побутових та промислових умовах. Пила дозволяє виконувати роботи всередині і зовні приміщення, вона необхідна для монтажних, ремонтних і будівельних операцій.

При виборі відповідної моделі важливими параметрами є вольтаж, тип і ємність акумулятора, що визначають технічні параметри обладнання. Продуктивність обладнання в більшій мірі залежить від потужності і ємності акумулятора. Чим вище ці показники, тим більша кількість пропилу зможе зробити пила за обмежений час і працювати з більш твердими матеріалами.

Ємність батареї визначає тривалістю безперебійної роботи при абсолютно зарядженій батареї. Для розрахунку оптимальної ємності можна виходити з формули: 2 Ач забезпечують безперервну роботу протягом приблизно 40 хвилин.

Важливим чинником для автономного обладнання вважається його вольтаж. Для побутових моделей показник становить близько 18, цього параметра достатньо для виконання невеликого обсягу робіт час від часу. Професійні моделі мають батареї, вольтаж яких сягає 56 Ст. Вони розраховані на посилені навантаження і оснащені додатковими системами захисту від травматизму.

Великою популярністю користуються акумуляторні ланцюгові пили, оснащені двома 18 батареями. Їх перевага полягає в практичності і надійності, можливості комбінування для отримання різної потужності. Це дозволяє використовувати пилку її для різних видів робіт, більш полегшених або ускладнених. Такий інструмент має потужний двигун, що дозволяє виконувати досить складні роботи.

Купівля якісних інструментів та садової техніки від надійних виробників електроінструменту StartPro забезпечує їх високу функціональність та довготривалу безвідмовну експлуатацію. При купівлі акумуляторних пив має сенс придбати додаткові батареї, що дозволить істотно збільшити тривалість безперебійної роботи.

 

Останні новини
Як вибрати шабельну пилу
Як вибрати шабельну пилу
29.11
Широкий асортимент та різноманітність торгових марок сучасного електроінструменту значно ускладнює вибір шабельної пилки. Цей універсальний інструмент поєднує в собі риси ручної пилки та електролобзика, проте має більш розширений функціонал.
Читати далі
Як вибрати акумуляторну ланцюгову пилу
Як вибрати акумуляторну ланцюгову пилу
29.11
Для роботи на присадибній ділянці, обрізки дерев та чагарників, заготівлі дров на зиму без ланцюгової пилки не обійтися. Вибір акумуляторної ланцюгової пилки обумовлений безперечними перевагами обладнання, що поєднує в собі всі переваги електрообладнання та інструментів, оснащених бензиновим двигуном
Читати далі
Вибір акумуляторного шуруповерта
Вибір акумуляторного шуруповерта
26.11
Шуруповерт є електричною викруткою з розширеним функціоналом. З його допомогою можна легко змонтувати збірні конструкції, вкрутити за лічені хвилини сотні болтів та шурупів, просвердлити отвори потрібного діаметра у пластиці, деревині, тонких металевих деталях.
Читати далі
Вибираємо паяльник для пластикових труб
Вибираємо паяльник для пластикових труб
02.08
На зміну чавунним конструкцій трубопроводу для водопостачання і каналізації в квартирах і виробничих приміщеннях прийшли поліпропіленові труби, для монтажу яких використовується спеціальний інструмент - паяльник.
Читати далі
Електричний лобзик: для чого він потрібен і як вибрати
Електричний лобзик: для чого він потрібен і як вибрати
02.08
Розпиляти дерев'яну дошку можна і звичайною пилкою. Однак якщо виникає необхідність в роботі крихкими, легко розшаровуються матеріалами, на допомогу приходить електричний лобзик.
Читати далі
Електричний дриль: поради щодо вибору
Електричний дриль: поради щодо вибору
02.08
Одним з найбільш затребуваних інструментів для ремонтних і будівельних робіт є електрична дриль. З її допомогою можна виконувати величезну кількість операцій: легко зібрати або відремонтувати меблі, свердлити отвори будь-якого діаметру, розмішувати фарбу, клей для шпалер або заточити свердло.
Читати далі
Що слід врахувати при виборі будівельного міксера
Що слід врахувати при виборі будівельного міксера
02.08
Якість будівельних і монтажних робіт залежить від того, наскільки однорідною є суміш для обробки поверхонь або проклейки матеріалів.
Читати далі
Як вибрати точильний верстат для будинку
Як вибрати точильний верстат для будинку
30.07
Ефективність і якість роботи ріжучих інструментів залежить від гостроти заточки. Навіть звичайні ножі для роботи на кухні повинні бути гострими. Однак підручними інструментами таку роботу виконати досить складно.
Читати далі