Що слід врахувати при виборі будівельного міксера

Що слід врахувати при виборі будівельного міксера
02.08

Зміст:

  1. Сфера застосування і призначення будівельного міксера
  2. Відмінності й різновиди типів будівельних міксерів
  3. На що звернути увагу при виборі будівельного міксера: основні технічні характеристики
  4. Корисні поради при виборі будівельного міксера

Якість будівельних і монтажних робіт залежить від того, наскільки однорідною є суміш для оздоблення поверхонь або проклейки матеріалів. Багато будівельні суміші випускають у вигляді порошків, які необхідно розводити у заданих пропорціях до досягнення однорідної маси. Використовувати для цих цілей підручні інструменти має сенс тільки в тому випадку, коли необхідно приготувати невелику кількість розчину або розмішати банку фарби. Однак якщо планується великий обсяг робіт або застосовуються складні матеріали, без будівельного міксера не обійтися.

Сфера застосування і призначення будівельного міксера

Універсальність будівельного міксера полягає в тому, що його використання забезпечує інтенсивне перемішування різних матеріалів, завдяки чому відбувається їх рівномірний розподіл розчинах.

В якості інгредієнтів для рідких і в'язких розчинів можуть бути використані:

  • акрилові грунтовки;
  • фарби, розчиняються звичайною водою (фасадні, водоемульсійні) або органічними розчинниками;
  • бітумна мастика;
  • гіпс, цемент, різні модифікації штукатурки;
  • клеючі композитні суміші, що застосовуються на роботах з облицювання кахлем, поклейці зовнішньої плитки або скляної мозаїки.

будівельний міксер

Відмінності й різновиди типів будівельних міксерів

В залежності від типу приводу всі пропоновані виробником варіанти будівельних міксерів можна розділити на дві категорії:

  • Ручні міксери, призначені для виконання основних робіт по перемішуванню готових сумішей або створення розчинів із сухих компонентів. Їх використання доцільне для проведення невеликого обсягу робіт або рідкісної експлуатації, оскільки для роботи потрібна програма фізичної сили. Ручні міксери дозволяють переробити за один раз до півтора кг сухої суміші.
  • Електричні будівельні міксери оснащені моторами різних потужностей. Відрізняються високою продуктивністю, не вимагають значних зусиль у процесі роботи. Міксери, оснащені електричним мотором з великою потужністю, дозволяють працювати не тільки з великими обсягами сумішей, але і з в'язкими або сухими сумішами.

Для всіх типів будівельних міксерів передбачена можливість оснащення різними насадками. Широкий вибір електроінструменту від виробника і комплектуючих представлений у каталозі інтернет-магазину Star Pro.

На що звернути увагу при виборі будівельного міксера: основні технічні характеристики

Вибір найбільш відповідного будівельного міксера передбачає визначення сфери його застосування. Від цього залежать необхідні технічні параметри інструменту. Основними критеріями вибору служать: потужність двигуна, швидкість і можливі режими обертання, функції реверсу і плавного ходу, а також тип насадки, який визначає функціональність обладнання.

Потужність: на що вона впливає

Потужність електродвигуна, яким оснащений будівельний міксер, визначає сферу його застосування. Тут все просто: чим вона вище, тим продуктивніше інструмент. Проте для домашнього ремонту побутових серіях будівельних міксерів потужність двигуна складає близько 1 кВт. Незважаючи на те, що такі моделі дозволяють працювати нетривалий час, вони можуть використовуватися для виконання стандартних функцій, пов'язаних з приготуванням розчинів невеликих обсягів.

Виконання більшості будівельних та оздоблювальних робіт вимагає використання обладнання, потужність двигуна якого перевищує 1 кВт. Наприклад, для створення великого обсягу будівельної суміші (від 20 л за один раз) необхідний двигун, потужність якого дорівнює від 2,5 до 3 кВт.

Застосовувані типи насадок

Для виконання різних робіт з використанням будівельного міксера використовуються спеціальні насадки, яке ще називають віночками. Оснащення електроінструменту додатковими конструктивними елементами дозволяє використовувати один міксер для безлічі різних робіт.

Виробники пропонують три основні типи насадок, представлені в каталозі електроінструменту:

  • Насадка гвинтові, що представляє собою два гвинти, що мають протилежний напрямок обертання. Застосовується виключно для розмішування лаків і фарб. Особливість конструкції забезпечує рівномірне, якісне перемішування, без розбризкування.
  • Хрестоподібні насадки, що застосовуються для перемішування складів, попадання повітря в які вкрай небажано (герметиків, гіпсових розчинів, компаундів). Являють собою 4 плеча з круглих металевих прутів.
  • Насадки спіралеподібної форми випускаються в 2-х варіантах – правосторонні і лівосторонні. Застосування правобічної спіралі має сенс для розмішування важких сумішей. Особливість конструкції забезпечує змішування розчину у напрямку знизу вгору, таким чином, розчин захоплюється з дна ємності і піднімається на поверхню. Лівосторонні спіралевидні насадки використовуються для розчинів більш легких і еластичних. Особливість конструкції такої насадки забезпечує переміщення компонентів розчиняються складів зверху вниз, а потім підйом суміші нагору уздовж стінок ємності. Основний процес змішування відбувається на дні ємності, тому такі насадки забезпечуються захисними кільцями, попереджувальними їх пошкодження.

Для роботи з ємностями, мають недостатньо міцну поверхню, використовуються лопаті, виконані з особливо міцного пластику, який закріплюється на сталевому підставі.

Електричні будівельні міксери

Швидкість і режим обертання

Показник швидкості обертання є важливою характеристикою даного інструменту. Для виконання будь нескладні завдання досить 500 оборотів в хвилину, однак найбільш складні і трудомісткі задачі виконуються на обладнанні, швидкість обертання якого становить від 700 до 900 оборотів в хвилину.

В залежності від виконуваної задачі міксери можуть бути одношвидкісними та двошвидкісним. Інструмент, забезпечений функцією регулювання швидкостей, більш зручний, оскільки користувач може налаштувати швидкість в залежності від матеріалів, з якими працює. В'язкі та сипучі суміші перемішуються на зниженій швидкості, в той час як рідкі суміші розмішують на високій.

Додаткові параметри: реверс і плавних хід

Додатковим аргументом на користь будівельного міксера при його виборі служить наявність функцій реверсивного ходу та плавного пуску. Моделі, оснащені перемикачем прямого і зворотного ходу, дозволяють змінювати напрямок обертання насадки. Таким чином, забезпечується більш якісне розмішування і утворення рівномірної, однорідної суміші.

Функція плавного пуску запобігає розбризкування суміші при включенні інструменту, а також налипання матеріалів на стінки посудини, в якій вони змішуються.

Корисні поради при виборі будівельного міксера

Якісний будівельний міксер дозволяє досягати бажаного результату, забезпечує високу працездатність, створення однорідних рівномірних сумішей в потрібній кількості за один раз.

При виборі інструменту необхідно підібрати ту модель, швидкість якої є оптимальною саме для вас, забезпечує комфортну роботу, а також зручність експлуатації. Важливими критеріями вибору хорошого інструменту служать його технічні характеристики та наявність додаткових функцій. Важливе значення має максимальний об'єм ємності для змішування.

Крім того, хороший інструмент може оснащуватися додатковими насадками, які дозволяють універсальний інструмент перетворити в інструмент спеціального призначення. При виборі додаткового оснащення перевіряйте відповідність його характеристик параметрами електроінструменту.

Також необхідно виходити з того, з якими сумішами і в яких обсягах ви будете працювати. Немає необхідності купувати електроінструмент великої потужності, якщо вам необхідно зробити невеликий ремонт у своїй квартирі. З іншого боку, якщо ви плануєте перемішувати бетон, має сенс придбати професійний інструмент надійного виробника.

Останні новини
Як вибрати шабельну пилу
Як вибрати шабельну пилу
29.11
Широкий асортимент та різноманітність торгових марок сучасного електроінструменту значно ускладнює вибір шабельної пилки. Цей універсальний інструмент поєднує в собі риси ручної пилки та електролобзика, проте має більш розширений функціонал.
Читати далі
Як вибрати акумуляторну ланцюгову пилу
Як вибрати акумуляторну ланцюгову пилу
29.11
Для роботи на присадибній ділянці, обрізки дерев та чагарників, заготівлі дров на зиму без ланцюгової пилки не обійтися. Вибір акумуляторної ланцюгової пилки обумовлений безперечними перевагами обладнання, що поєднує в собі всі переваги електрообладнання та інструментів, оснащених бензиновим двигуном
Читати далі
Вибір акумуляторного шуруповерта
Вибір акумуляторного шуруповерта
26.11
Шуруповерт є електричною викруткою з розширеним функціоналом. З його допомогою можна легко змонтувати збірні конструкції, вкрутити за лічені хвилини сотні болтів та шурупів, просвердлити отвори потрібного діаметра у пластиці, деревині, тонких металевих деталях.
Читати далі
Вибираємо паяльник для пластикових труб
Вибираємо паяльник для пластикових труб
02.08
На зміну чавунним конструкцій трубопроводу для водопостачання і каналізації в квартирах і виробничих приміщеннях прийшли поліпропіленові труби, для монтажу яких використовується спеціальний інструмент - паяльник.
Читати далі
Електричний лобзик: для чого він потрібен і як вибрати
Електричний лобзик: для чого він потрібен і як вибрати
02.08
Розпиляти дерев'яну дошку можна і звичайною пилкою. Однак якщо виникає необхідність в роботі крихкими, легко розшаровуються матеріалами, на допомогу приходить електричний лобзик.
Читати далі
Електричний дриль: поради щодо вибору
Електричний дриль: поради щодо вибору
02.08
Одним з найбільш затребуваних інструментів для ремонтних і будівельних робіт є електрична дриль. З її допомогою можна виконувати величезну кількість операцій: легко зібрати або відремонтувати меблі, свердлити отвори будь-якого діаметру, розмішувати фарбу, клей для шпалер або заточити свердло.
Читати далі
Що слід врахувати при виборі будівельного міксера
Що слід врахувати при виборі будівельного міксера
02.08
Якість будівельних і монтажних робіт залежить від того, наскільки однорідною є суміш для обробки поверхонь або проклейки матеріалів.
Читати далі
Як вибрати точильний верстат для будинку
Як вибрати точильний верстат для будинку
30.07
Ефективність і якість роботи ріжучих інструментів залежить від гостроти заточки. Навіть звичайні ножі для роботи на кухні повинні бути гострими. Однак підручними інструментами таку роботу виконати досить складно.
Читати далі