Вибір акумуляторного шуруповерта

Вибір акумуляторного шуруповерта
26.11

Зміст:

  1. Особливості акумуляторних шуруповертів
  2. Акумуляторний шуруповерт: переваги та недоліки
  3. Критерії вибору акумуляторного шуруповерта
  4. Основні відмінності побутового шуруповерта від професійного
  5. Який тип акумулятора краще вибрати?
  6. Типи патронів для шуруповерта
  7. Якої потужності вибрати шуруповерт
  8. Додаткові функції при виборі акумуляторного шуруповерта

Шуруповерт являє собою електричну викрутку з розширеним функціоналом. З його допомогою можна легко змонтувати збірні конструкції, вкрутити за лічені хвилини сотні болтів і шурупів, просвердлити отвори потрібного діаметру в пластиці, металі, тонких металевих деталях. Потужні інструменти легко впораються навіть з цеглою і бетоном. Знаючи, як вибрати шуруповерт акумуляторний, досить купити правильний інструмент для дому або виробничих потреб.

На відміну від електроустаткування, акумуляторні шуруповерти практично безшумні, що дозволяє використовувати їх будинку і на дачі, не створюючи приводів для конфліктів з сусідами. Величезний вибір інструментів, представлених на ринку, з одного боку, дає можливість підібрати найбільш оптимальний варіант, а з іншого – збільшує складність цього процесу із-за безлічі технічних аспектів і деталей. Вирішуючи завдання, як вибрати акумуляторний шуруповерт, виходячи з передбачуваних видів акумуляторних інструментів і обсягів робіт, потрібно знати кілька важливих моментів.

Особливості акумуляторних шуруповертів

Всі види акумуляторних пристроїв відрізняються конструктивним виконанням і технічними характеристиками, обумовленими параметрами джерела живлення. Вирішуючи, як вибрати акумуляторний шуруповерт, який максимально забезпечить реалізацію всіх завдань, слід виходити з його можливостей. Особливістю автономного устаткування є те, що воно працює від батареї певної ємності, ваги і об'єму.

В даний час на ринку представлені три типи акумуляторів:

  • нікель-кадмієві;
  • нікель-металгідридні;
  • літій-іонні.

Нікель-кадмієві батареї мають більш низьку, в порівнянні з аналогами, вартість, досить важкі та об'ємні, швидко розряджаються при тривалому простої, однак можуть використовуватися при низьких температурах.

При створенні нікель-металлгидридного акумулятора технічні параметри попередньої моделі були удосконалені. Такі батареї швидко заряджаються і під час простою не розряджаються, але їх не можна використовувати при мінусовій температурі.

Літій-іонні акумулятори розроблені спеціально для професійних моделей. Вони легкі, мобільні, мають велику ємність, розраховані на 3000 циклів зарядки, забезпечують стабільну напругу, проте вимагають постійного використання для забезпечення нормального функціонування. При роботі з ними не можна допускати повного розряду.

Таким чином, відповідь на питання, як вибрати акумуляторний шуруповерт, простий – виходячи з умов та обсягу робіт, а також бюджету.

як вибрати акумуляторний шуруповерт

Акумуляторний шуруповерт: переваги та недоліки

При купівлі якісних побутових і професійних інструментів для свердління і монтажу кріпильних елементів найважливішим завданням є правильно вибрати акумуляторний шуруповерт, який зможе повною мірою задовольнити всі будівельно-ремонтні потреби. Необхідно розуміти не тільки переваги, але і можливі недоліки шуруповерта, що працює автономно від електричної мережі.

Безперечними перевагами такого обладнання є:

  • універсальність;
  • компактні розміри і габарити;
  • автономність;
  • мобільність.

Крім функції електричної викрутки, такі шуруповерти при зміні патрона можуть виконувати роботу невеликий дрилі. Вони незамінні на об'єктах, оснащених джерелами електроенергії, на висоті, в приміщеннях і на відкритому повітрі. Невеликі розміри і мала вага забезпечує можливість комфортної роботи у важкодоступних місцях. Всі необхідні елементи для працездатності обладнання зосереджені в його корпусі. Його не потрібно підключати до додаткових пристроїв, проводів і перехідників, що значною мірою прискорює і полегшує виконання завдання.

не Можна не відзначити недоліки акумуляторних інструментів:

  • досить високу вартість професійного обладнання;
  • залежність технічних параметрів від виду, обсягу і ємності використовується батареї;
  • нетривалий період безперервної роботи порівняно з обладнанням, що підключається до електричної мережі.

Деякі з цих недоліків виробники усунули шляхом установки двох батарей, які можна використовувати по черзі, а професійні майстри рекомендують мати при собі кілька запасних акумуляторів, які можна використовувати в той час, поки основний буде заряджатися.

Критерії вибору акумуляторного шуруповерта

Для того щоб розуміти, як правильно вибрати шуруповерт акумуляторний, важливо враховувати деякі фактори.

Перш за все, слід визначитися, де інструмент буде використовуватися – в побутових умовах або на виробництві. Це один з ключових чинників, що визначають критерії вибору обладнання.

загалом, на вибір моделі впливають такі параметри, як:

  • потужність обладнання;
  • тип, обсяг, місткість, вага, габарити батареї;
  • що видається напруга;
  • тип і розмір патрона;
  • швидкість обертання вала;
  • час зарядки і безперебійної роботи.

Багато напівпрофесійні і професійні моделі оснащуються додатковими функціями.

акумуляторний шуруповерт для дому

Вибір акумуляторного шуруповерта для побутових цілей

Для використання жіночих сумочок в домашніх умовах необхідні інші технічні параметри порівняно з виробничими умовами. При цьому зовсім не обов'язково вибирати малопотужні і дешеві варіанти, особливо якщо передбачається інтенсивна експлуатація протягом тривалого часу. Малопотужний акумулятор швидко вийде з ладу.

Шуруповерт акумуляторний – як вибрати оптимальну бюджетну модель – допоможуть прості поради. Насамперед, він повинен бути:

  • зручним у використанні;
  • ергономічним (комфортно розміщуватися в руці і мати невелику вагу);
  • від відомого виробника.

Однак якщо обладнання буде використовуватися в будівельних роботах, необхідна напівпрофесійна або професійна модель, що володіє високою потужністю і хорошим крутним моментом.

Вибір акумуляторного шуруповерта для роботи

Купуючи акумуляторний шуруповерт, як вибрати оптимальну модель, підкажуть його технічні характеристики. Перш за все, необхідно виходити з матеріалів, з якими потрібно працювати, виду та обсягу операцій. Тут важливими критеріями вибору є швидкість і величина крутного моменту.

Перший показник визначає кількість зусиль, які необхідно робити при роботі з різними матеріалами та оснасткою. Наприклад, для встановлення кріпильних елементів досить значення 500 оборотів в хвилину, в той час як при свердлінні отворів необхідна швидкість обертання, рівна 1000 оборотів в хвилину.

Крутний момент визначає тип матеріалу, з яким може працювати обладнання, і розмір кріпильного елементу. У більшості моделей цей параметр регулюється установкою спеціального обмежувача.

Велика ємність акумулятора забезпечує тривалу безперебійну роботу без підзарядки. Видається напруга акумулятора варіюються від 3 до 36 В. Таким чином, маючи однакові показники величини крутного моменту, моделі відрізняються потужністю.

Основні відмінності побутового шуруповерта від професійного

На вибір акумуляторного шуруповерта впливає безліч факторів, зокрема, тип, вид та обсяг планованих операцій ремонтно-будівельного характеру. Схиляючись до вирішення придбати професійне обладнання, необхідно порівняти його технічні параметри зі своїми потребами, щоб не переплачувати за функції, якими будете користуватися.

При створенні промислового устаткування враховується необхідність витримувати великі навантаження і тривалу безперебійну роботу. Для його виробництва використовуються високоміцні, досить дорогі матеріали і комплектуючі.

Побутові варіанти, незважаючи на більш низьку вартість і менші показники технічних параметрів, що забезпечують нормальну працездатність і задовольняють потреби в ремонтних роботах будинку або на дачі. «З» моделі володіють меншою вагою і габаритами. З їх допомогою легко встановлюються і демонтуються кріпильні елементи. Їх використовують при складанні та ремонті меблів, свердлінні отворів для навісних полиць і шаф. Для продовження терміну експлуатації такі інструменти вимагають деякого періоду простою.

Всі моделі шуруповертів, представлених в інтернет-магазині StarPro, мають гарну комплектацію та оснащені додатковими свердлами та перехідниками для їх встановлення.

акумуляторний шуруповерт як вибрати

Який тип акумулятора краще вибрати?

Важливим параметром при виборі акумулятора є його потужність. Вона визначає величину крутного моменту та швидкість обертання шківа, а також величину та стабільність видається напруги.

Найбільш популярними визнані літієві акумулятори, в яких відсутні всі недоліки, властиві нікелевим модифікаціям. Вони більш екологічні і володіють високими технічними параметрами, швидко заряджаються і не розряджаються в періоди простою. Їх єдиним недоліком вважається неможливість експлуатації при мінусових температурах.

Типи патронів для шуруповерта

В сучасних моделях використовують:

  • швидкозмінні патрони, які дозволяють змінити насадку простим натисканням на спеціальний важіль;
  • ключові, що передбачають використання спеціального ключа для надійної фіксації свердла або викрутки;
  • шестигранні для установки біт.

Вибір патрона залежить від оснастки, яку передбачається використовувати в роботі.

Якої потужності вибрати шуруповерт

Потужність обладнання визначає його технічні можливості, зокрема, напруга та швидкість обертання вала. Для побутового використання достатньо моделей зі значенням параметра до 700 Вт. Для професійних моделей більш важливим значенням є напруга акумуляторної батареї, тобто її вольтаж. Оптимально – 12-18, а в цілому величина варіюється від 1 до 36 Ст.

Додаткові функції при виборі акумуляторного шуруповерта

В промислових акумуляторних шуруповертах використовується батарея великої потужності і система примусового охолодження, що забезпечує довгий термін роботи без перерв. Найчастіше вони оснащені електронними системами управління, що забезпечують регулювання швидкості обертання, захисту від перегріву, плавного пуску.

Важливим параметром є наявність додаткових функцій, наприклад, реверсу і удару, оснащення швидкознімним патроном, наявність підсвічування, що забезпечує зручність виконання виробничих операцій в погано освітлених місцях.

Останні новини
Як вибрати шабельну пилу
Як вибрати шабельну пилу
29.11
Широкий асортимент та різноманітність торгових марок сучасного електроінструменту значно ускладнює вибір шабельної пилки. Цей універсальний інструмент поєднує в собі риси ручної пилки та електролобзика, проте має більш розширений функціонал.
Читати далі
Як вибрати акумуляторну ланцюгову пилу
Як вибрати акумуляторну ланцюгову пилу
29.11
Для роботи на присадибній ділянці, обрізки дерев та чагарників, заготівлі дров на зиму без ланцюгової пилки не обійтися. Вибір акумуляторної ланцюгової пилки обумовлений безперечними перевагами обладнання, що поєднує в собі всі переваги електрообладнання та інструментів, оснащених бензиновим двигуном
Читати далі
Вибір акумуляторного шуруповерта
Вибір акумуляторного шуруповерта
26.11
Шуруповерт є електричною викруткою з розширеним функціоналом. З його допомогою можна легко змонтувати збірні конструкції, вкрутити за лічені хвилини сотні болтів та шурупів, просвердлити отвори потрібного діаметра у пластиці, деревині, тонких металевих деталях.
Читати далі
Вибираємо паяльник для пластикових труб
Вибираємо паяльник для пластикових труб
02.08
На зміну чавунним конструкцій трубопроводу для водопостачання і каналізації в квартирах і виробничих приміщеннях прийшли поліпропіленові труби, для монтажу яких використовується спеціальний інструмент - паяльник.
Читати далі
Електричний лобзик: для чого він потрібен і як вибрати
Електричний лобзик: для чого він потрібен і як вибрати
02.08
Розпиляти дерев'яну дошку можна і звичайною пилкою. Однак якщо виникає необхідність в роботі крихкими, легко розшаровуються матеріалами, на допомогу приходить електричний лобзик.
Читати далі
Електричний дриль: поради щодо вибору
Електричний дриль: поради щодо вибору
02.08
Одним з найбільш затребуваних інструментів для ремонтних і будівельних робіт є електрична дриль. З її допомогою можна виконувати величезну кількість операцій: легко зібрати або відремонтувати меблі, свердлити отвори будь-якого діаметру, розмішувати фарбу, клей для шпалер або заточити свердло.
Читати далі
Що слід врахувати при виборі будівельного міксера
Що слід врахувати при виборі будівельного міксера
02.08
Якість будівельних і монтажних робіт залежить від того, наскільки однорідною є суміш для обробки поверхонь або проклейки матеріалів.
Читати далі
Як вибрати точильний верстат для будинку
Як вибрати точильний верстат для будинку
30.07
Ефективність і якість роботи ріжучих інструментів залежить від гостроти заточки. Навіть звичайні ножі для роботи на кухні повинні бути гострими. Однак підручними інструментами таку роботу виконати досить складно.
Читати далі