Регулювання карбюратора бензопили

Регулювання карбюратора бензопили
31.05

Зміст

  1. Коли необхідна налаштування карбюратора бензинової пилки
  2. Як влаштований карбюратор бензопили
  3. Правила налаштування карбюратора
  4. Корисні поради при настройці карбюратора бензопили

Незалежно від якості і виду бензопили, вона вимагає правильного обслуговування. Зокрема, щоб не скоротився термін експлуатації і не сталася поломка інструменту, потрібно своєчасна регулювання карбюратора. Ця частина інструменту готує паливну суміш перед тим, як вона потрапить в двигун. Від її справності залежить витрата пального, якість і термін роботи пилки.

Коли необхідна налаштування карбюратора бензинової пилки

Налаштування карбюратора бензинової пилки – це непросте, але здійсненне завдання. Необхідна вона, коли:

  • Інструмент не запускається або після запуску глохне. Зазвичай це відбувається, якщо в паливну камеру потрапив зайве повітря.
  • Інструмент витрачає багато палива. Найчастіше така несправність з'являється з-за поганої якості використовуваної суміші.
  • Спостерігається підвищений рівень вібрації інструменту.
  • Болти не дають достатньої фіксації через пошкодження корпусу механізму.
  • Карбюратор засмітився з-за пошкодження фільтра або низькоякісного пального. У такій ситуації налаштування бензопили потребує розбирання механізму, його промивання та регулювання.
  • Спостерігається неправильна або малопотужна робота двигуна на холостому ходу.
  • Пила зберігається в приміщенні з підвищеною вологістю і частими перепадами температур.

Перед тим як налаштувати карбюратор на бензопили переконайтеся, що не зношений поршень. Якщо це так, то регулювання не допоможе. Щоб установка була максимально ефективною, в процесі бажано провести очищення механізму. Своєчасна налаштування забезпечить правильне якість і кількість паливної суміші, яка потрапляє в камеру згорання.

Як влаштований карбюратор бензопили

Незважаючи на можливі особливості конструкції, карбюратори бензопил схожі, а тому регулювання карбюратора відбувається за одним принципом. Основні конструктивні деталі механізму:

  • Корпус з алюмінію. Використовують цей метал з-за його легкості. Під час роботи оператор тримає інструмент у руках, бо невелика вага пили – одне з головних умов.
  • Вхідні комплектуючі – заслінка повітря і дифузор.
  • Жиклери, дозуючі пальне.
  • Розпилювач, впрыскивающий суміш.
  • Паливна камера.

Для підвищення зручності роботи оператора престижні бензопили комплектують більш просунутими карбюраторами. Доповнюють їх подкачивающими насосами, системами підігріву, вбудованими компенсаторами. Такі комплектуючі не для того, щоб економити паливо, вони не впливають на функціональні параметри пили, вони потрібні виключно для зручності.

Правила налаштування карбюратора

Будь-яка модель пристрою має три гвинти налаштування. З їх допомогою здійснюють підстроювання холостих, високих і низьких оборотів. Щоб встановити необхідні параметри, досить правильно обертати ці гвинти.

Перед тим як відрегулювати карбюратор бензопили, обов'язково вивчіть технічну документацію до інструменту, щоб зрозуміти всі конструкційні особливості моделі. В інструкції вказано, як розташовуються регулювальні гвинти.

Виконати точне налаштування бензинової пилки допоможе електронний тахометр. Повна процедура налагодження включає наступні етапи:

  • Базова регулювання карбюратора на бензопили. Виконується вона шляхом повороту гвинтів високих і низьких оборотів. Спочатку необхідно провернути їх за годинниковою стрілкою до упору, після цього по два рази в зворотному напрямку.
  • Налаштування холостого ходу починається з повороту відповідного гвинта до того становища, в якому холості повороти найвищі. Знайти ці показники допоможе тахометр. Далі слід провернути гвинт низьких оборотів на чверть проти годинникової стрілки. Якщо спостерігається обертання ланцюга, треба відкручувати гвинт холостого ходу проти годинникової стрілки, поки воно не припиниться.
  • Для коригування максимальних обертів використовують гвинт високих оборотів. Якщо його закручувати, спритність збільшуються, якщо відкручувати – зменшується. На більшості моделей максимальні обороти становлять від 11500 до 15000 в хвилину. Перевищення допустимої кількості може викликати неполадки запалювання.
  • Щоб перевірити прискорення, необхідно натиснути кнопку запуску інструменту. При цьому двигун досить швидко підвищує кількість обертів. Якщо показники наростають повільно, відкрутіть гвинт низьких оборотів на 1/8.

Після того як всі етапи налаштування виконані, перевірте, як працює інструмент на холостих обертах. Якщо двигун працює справно і ланцюг нерухома, значить регулювання проведена правильно. У разі нестабільної роботи двигуна і при русі ланцюга потрібна повторна регулювання, але вже без базового етапу.

Корисні поради при настройці карбюратора бензопили

Налаштовуючи карбюратор бензопили, не можна викрутити гвинт низьких оборотів набагато сильніше, ніж гвинт високих оборотів. У разі недотримання даного правила в горючій суміші буде занадто багато повітря. Наслідком такої неправильної налаштування стає сухість поршневий під час роботи і її перегрівання.

Перед тим як регулювати карбюратор, запам'ятайте початкові налаштування, щоб можна було повернутися до них у разі, якщо інструмент не заведеться або працюватиме неправильно.

Дотримуйтесь техніку безпеки, всі роботи проводите при вимкненому двигуні, остиглої гарнітури і в захисних рукавичках.

Регулювання бензопили – непросте, але здійсненне процедура. Вивчити її можна по відео, рекомендацій інструкції по регулюванню карбюратора конкретної моделі.

Якщо у вас немає досвіду, технічного регламенту, точного вимірювального інструменту, краще довірити налаштування технічним фахівцям. Магазин Start-Pro надає послуги по регулюванню карбюратора бензинової пилки, також ви можете звернутися до нас, коли необхідна натяжка або заточування ланцюга бензопил.

Правильна, професійна регулювання карбюратора – це легкий запуск двигуна бензопили, стабільна робота і тривалий термін експлуатації інструменту. Звернувшись в спеціалізований сервіс, ви заощадите час, нерви і гроші.

Останні новини
Як вибрати шабельну пилу
Як вибрати шабельну пилу
29.11
Широкий асортимент та різноманітність торгових марок сучасного електроінструменту значно ускладнює вибір шабельної пилки. Цей універсальний інструмент поєднує в собі риси ручної пилки та електролобзика, проте має більш розширений функціонал.
Читати далі
Як вибрати акумуляторну ланцюгову пилу
Як вибрати акумуляторну ланцюгову пилу
29.11
Для роботи на присадибній ділянці, обрізки дерев та чагарників, заготівлі дров на зиму без ланцюгової пилки не обійтися. Вибір акумуляторної ланцюгової пилки обумовлений безперечними перевагами обладнання, що поєднує в собі всі переваги електрообладнання та інструментів, оснащених бензиновим двигуном
Читати далі
Вибір акумуляторного шуруповерта
Вибір акумуляторного шуруповерта
26.11
Шуруповерт є електричною викруткою з розширеним функціоналом. З його допомогою можна легко змонтувати збірні конструкції, вкрутити за лічені хвилини сотні болтів та шурупів, просвердлити отвори потрібного діаметра у пластиці, деревині, тонких металевих деталях.
Читати далі
Вибираємо паяльник для пластикових труб
Вибираємо паяльник для пластикових труб
02.08
На зміну чавунним конструкцій трубопроводу для водопостачання і каналізації в квартирах і виробничих приміщеннях прийшли поліпропіленові труби, для монтажу яких використовується спеціальний інструмент - паяльник.
Читати далі
Електричний лобзик: для чого він потрібен і як вибрати
Електричний лобзик: для чого він потрібен і як вибрати
02.08
Розпиляти дерев'яну дошку можна і звичайною пилкою. Однак якщо виникає необхідність в роботі крихкими, легко розшаровуються матеріалами, на допомогу приходить електричний лобзик.
Читати далі
Електричний дриль: поради щодо вибору
Електричний дриль: поради щодо вибору
02.08
Одним з найбільш затребуваних інструментів для ремонтних і будівельних робіт є електрична дриль. З її допомогою можна виконувати величезну кількість операцій: легко зібрати або відремонтувати меблі, свердлити отвори будь-якого діаметру, розмішувати фарбу, клей для шпалер або заточити свердло.
Читати далі
Що слід врахувати при виборі будівельного міксера
Що слід врахувати при виборі будівельного міксера
02.08
Якість будівельних і монтажних робіт залежить від того, наскільки однорідною є суміш для обробки поверхонь або проклейки матеріалів.
Читати далі
Як вибрати точильний верстат для будинку
Як вибрати точильний верстат для будинку
30.07
Ефективність і якість роботи ріжучих інструментів залежить від гостроти заточки. Навіть звичайні ножі для роботи на кухні повинні бути гострими. Однак підручними інструментами таку роботу виконати досить складно.
Читати далі