Як правильно вибрати ручний фрезер

Як правильно вибрати ручний фрезер
01.07

Асортимент ручних інструментів постійно розширюється, завдяки чому вдається гарантувати якісну обробку будь-яких поверхонь, для чого потрібно докладати мінімум зусиль. Сьогодні ручні фрезери користуються заслуженою популярністю, допомагаючи працювати з дерев'яними заготовками будь-яких розмірів і форм. Цей інструмент корисний у професійному цеху і в домашній майстерні, оскільки допомагає урізноманітнити завдання, з якими зможе впоратися фахівець. Більше не доводиться захаращувати простір, встановлюючи в невеликому приміщенні громіздке фрезерне обладнання.

Навіщо потрібен фрезер і що це за інструмент?

7-0

Питання про те, як працює фрезер, є відправною точкою в пошуку підходящої моделі для власної майстерні. Пристрій фрезера таке, що прилад можна назвати універсальним засобом для обробки дерев'яних заготовок. Встановивши відповідну оснастку, з допомогою інструменту можна працювати з кам'яними, пластиковими і навіть скляними заготовками. Не менш поширеним напрямком застосування ручного приладу є обробка кольорових металів. Працюючи з каменем, прилад може впоратися як з натуральним, так і штучним матеріалом.

Які бувають різновиди фрезерів, їх застосування

7-1

Виробники постійно розширюють лінійку ручних інструментів, тому навіть найвимогливішим покупцям вдасться знайти обладнання, яке відповідає їх потребам.

Заглибний фрезер і його різновиди (вертикальний або штанговий)

7-2

Серед основних моделей варто виділити занурювальні прилади, які справляються з широким переліком завдань. Вони дозволяють:

  • отримати скгругленные деталі;
  • підготувати отвори або пази;
  • зняти фаску з дерев'яної заготовки.

Такі моделі популярні як серед домашніх майстрів, так і на професійному виробництві.

Для обробки країв (окантовочні або тріммер)

7-3

Керамічний обладнання дозволяє працювати з фаскою, а також підготувати пази в дерев'яних заготовках. Вони успішно застосовуються при створенні канавок. За допомогою даного приладу можна підготувати неглибокі виїмки. Роботи кромочним фрезером найпростіше робити по заздалегідь підібраним шаблоном. Пристрій інструменту дозволяє обережно працювати з такими матеріалами, як шпонована дошка і ламінат.

Ротаційний фрезер і його особливості

7-4

Якщо необхідно прорізати отвір у дерев'яної загородки або пластиковому виробі, то зазвичай користуються обертовим інструментом. Використовуючи відповідний робочий елемент, прилад може працювати з кахлем або гіпсом. Також ротаційними фрезерами користуються при обробці країв заготовки.

Присадочний фрезер – для яких цілей використовується?

Скористатися присадним фрезером слід для того, щоб отримати парні отвори, які використовуються під час складання меблів. З цієї причини інструмент часто можна зустріти на меблевих фабриках.

Коли застосовують ламельний фрезер?

Даний інструмент є найменш функціональним, служить виключно для створення пазів в дерев'яних деталях.

Основні особливості та технічні характеристики ручних фрезерів

7-0-0

У статті «вибираємо генератор правильно – для приватного будинку і дачі» ми розібралися, як вибрати резервний генератор для будинку або інших цілей, а тепер потрібно розібратися, який фрезер краще вибрати для підключення до нього. Технічна специфікація пристрою стане найнадійнішим джерелом відомостей про устаткування.

Серед найважливіших характеристик кожного ручного інструменту можна виділити потужність. Вона багато в чому визначає те, для яких цілей можна буде скористатися цим приладом. Потужність двигуна впливає на те, якої довжини фрезу можна буде встановити на прилад, не перевантажуючи силову установку. У той же час в домашніх умовах найбільш продуктивні моделі не завжди є актуальними. З цієї причини покупцеві потрібно визначитися з особистими потребами і тільки потім вибирати обладнання.

Працювати в домашній майстерні простіше невеликим фрезером до 3 кг масою і потужністю, що не перевищує 750 Вт. Якщо обладнання буде використовуватися в умовах цеху, то тут не зашкодить продуктивність до 2300 Вт, але потрібно бути готовим до збільшення маси до 5 кг.

Що таке фрезер? Це пристрій, який дозволяє обробити дерев'яні заготовки перед їх подальшим застосуванням, для чого в його конструкції передбачений шпиндель, що обертає робочий інструмент. Швидкість обертання шпинделя зазвичай знаходиться в межах 20000-30000 оборотів в хвилину. Чим більша фриза встановлена на пристрої, тим менше буде швидкість її обертання. Як вибрати фрезер для професійного застосування? Для цього варто звернути увагу на моделі, в яких передбачена можливість регулювання кількості обертів.

Види фрезерів відрізняються між собою не тільки по сфері застосування, але і за технічними параметрами. При покупці варто звертати увагу на такий пункт, як хід робочого інструменту. Від показника залежить те, на якій глибині може відбуватися фрезерування. Якщо мова йде про побутовому обладнанні, то зазвичай фреза має хід до 50 мм. Професійне обладнання дозволяє збільшити параметр до 80 мм. Хід фрези потрібно враховувати і в тому випадку, коли потрібно працювати з товстими заготовками.

Як вибрати ручний фрезер по дереву? Багато моделі дозволяють використовувати додатковий функціонал, який робить обладнання більш ефективним:

  • Наявність постійної електроніки. Вона необхідна для того, щоб підтримувати встановлене значення оборотів для комфортної роботи з обраним матеріалом. Її наявність дозволяє підвищити якість обробки. Опція незамінна, якщо обладнання використовується на професійному виробництві.
  • Функція плавного пуску. У процесі запуску пристрою вдається виключити уривчасте рух ручного інструменту, що дозволяє підвищити якість обробки.
  • Захист від перевантаження. Дана функція може мати різне вираження, наприклад, автоматичне припинення живлення або індикація.

Не зайвим буде передбачити захист від випадкового запуску приладу. У цьому випадку натискання не призведе до пуску фрези.

Поради та рекомендації щодо вибору фрезера

7-5

Ручний фрезер по дереву – який вибрати? Оскільки дане обладнання отримало широке поширення, то не дивно, що подібні питання стають все більш популярними. При виборі моделі звертайте увагу на налаштування, які можна встановити перед використанням приладу. Перемикач швидкості обертання повинен розташовуватися так, щоб його можна було активувати випадково. Глибина занурення фрези, яку заявляє продавець, не завжди відповідає реальним параметрам приладу. З цієї причини її краще перевірити самостійно.

Робота фрезера по дереву буде більш комфортною, якщо прилад поєднується з оснащенням, яку планує застосовувати покупець. Не варто забувати про такий параметр, як ергономічність інструменту. Перед покупкою оцініть, наскільки комфортно прилад сидить в руці.

Які види робіт можна виконувати за допомогою фрезера?

7-6

Сьогодні робота ручним фрезером може бути виконане в різних сферах. Для розширення функціональності приладу достатньо звернути увагу на те, які елементи входять в комплект постачання інструменту. Насадки підбирають індивідуально, залежно від особливостей застосування. За допомогою фрезера можна:

  • встановлювати фурнітуру;
  • навішувати дверні петлі;
  • готувати фальци;
  • шліфувати і полірувати дерев'яні заготовки;
  • розточувати отвори в деталях.

Прилад також використовують для різьблення по дереву і виконання ряду інших завдань.

Правила техніки безпеки

7-7

Вивчаючи питання, який фрезер вибрати, не варто забувати про важливість техніки безпеки при його використанні. Після виключення фрезера потрібно дочекатися повної зупинки робочого елемента перед заміною оснастки. Обов'язково використовуйте індивідуальні засоби захисту під час виконання робіт. Не варто знімати дуже товстий шар, це підвищує навантаження. Краще пройтися двічі, що дозволить отримати більш якісний результат. Дерев'яні заготовки завжди слід фіксувати струбциною.

Інтернет-магазин Start Pro радий запропонувати вашій увазі великий асортимент інструментів за вигідними цінами. В каталозі ви знайдете функціональне обладнання, яке буде відрізнятися простотою у використанні і мінімальними потребами в догляді.

Останні новини
Як вибрати шабельну пилу
Як вибрати шабельну пилу
29.11
Широкий асортимент та різноманітність торгових марок сучасного електроінструменту значно ускладнює вибір шабельної пилки. Цей універсальний інструмент поєднує в собі риси ручної пилки та електролобзика, проте має більш розширений функціонал.
Читати далі
Як вибрати акумуляторну ланцюгову пилу
Як вибрати акумуляторну ланцюгову пилу
29.11
Для роботи на присадибній ділянці, обрізки дерев та чагарників, заготівлі дров на зиму без ланцюгової пилки не обійтися. Вибір акумуляторної ланцюгової пилки обумовлений безперечними перевагами обладнання, що поєднує в собі всі переваги електрообладнання та інструментів, оснащених бензиновим двигуном
Читати далі
Вибір акумуляторного шуруповерта
Вибір акумуляторного шуруповерта
26.11
Шуруповерт є електричною викруткою з розширеним функціоналом. З його допомогою можна легко змонтувати збірні конструкції, вкрутити за лічені хвилини сотні болтів та шурупів, просвердлити отвори потрібного діаметра у пластиці, деревині, тонких металевих деталях.
Читати далі
Вибираємо паяльник для пластикових труб
Вибираємо паяльник для пластикових труб
02.08
На зміну чавунним конструкцій трубопроводу для водопостачання і каналізації в квартирах і виробничих приміщеннях прийшли поліпропіленові труби, для монтажу яких використовується спеціальний інструмент - паяльник.
Читати далі
Електричний лобзик: для чого він потрібен і як вибрати
Електричний лобзик: для чого він потрібен і як вибрати
02.08
Розпиляти дерев'яну дошку можна і звичайною пилкою. Однак якщо виникає необхідність в роботі крихкими, легко розшаровуються матеріалами, на допомогу приходить електричний лобзик.
Читати далі
Електричний дриль: поради щодо вибору
Електричний дриль: поради щодо вибору
02.08
Одним з найбільш затребуваних інструментів для ремонтних і будівельних робіт є електрична дриль. З її допомогою можна виконувати величезну кількість операцій: легко зібрати або відремонтувати меблі, свердлити отвори будь-якого діаметру, розмішувати фарбу, клей для шпалер або заточити свердло.
Читати далі
Що слід врахувати при виборі будівельного міксера
Що слід врахувати при виборі будівельного міксера
02.08
Якість будівельних і монтажних робіт залежить від того, наскільки однорідною є суміш для обробки поверхонь або проклейки матеріалів.
Читати далі
Як вибрати точильний верстат для будинку
Як вибрати точильний верстат для будинку
30.07
Ефективність і якість роботи ріжучих інструментів залежить від гостроти заточки. Навіть звичайні ножі для роботи на кухні повинні бути гострими. Однак підручними інструментами таку роботу виконати досить складно.
Читати далі