Як користуватися циркулярною пилкою

Як користуватися циркулярною пилкою
30.06

Застосування якісних електричних інструментів дозволяє серйозно полегшити роботи, пов'язані з обробкою різних заготовок і деталей. Робота з циркулярною пилкою виглядає сьогодні ідеальним варіантом для виконання цілої низки завдань на деревообробному підприємстві. Ручний інструмент з електричним приводом буде корисним доповненням практично будь-якій майстерні. Він дозволяє прискорити виконання робіт та урізноманітнити спектр завдань, які можна вирішити при виготовленні деталей. Працювати можна не тільки дерев'яними, але і пластмасовими заготовками. Циркулярна пила здатна обробити листи, дошки або брус. Пристрій циркулярки відрізняється простотою, що підвищує продовжити термін її експлуатації, а також отримати гарантію безпечного і якісного виконання всіх поставлених завдань.

Що таке циркулярна пила?

як користуватися циркулярною пилкою

Цей інструмент з'явився досить давно. Тривалий час ріжучий елемент встановлювали тільки на спеціальному станку, а його габарити були досить значними, що дозволяло використовувати прилад тільки в межах просторій майстерні. Сьогодні вдалося зменшити габарити електроінструменту, що посприяло поширенню обладнання. Сьогодні циркулярні пилки можна зустріти в інструментарії домашніх майстрів, які часто працюють з дерев'яними заготовками.

Які види робіт можна робити за допомогою циркулярної пили?

циркулярная пила як користуватися

Правильно підібраний прилад дозволяє виконати безліч різних завдань:

  • провести торцювання дерев'яної заготовки;
  • вирівняти поверхню дощок під час укладання підлогового покриття;
  • обробити дошку з торця, дотримуючись певного кута;
  • провести поздовжню різання заготовок;
  • вибрати чверті.

Часто інструментом користуються при розкрою листового дерев'яного матеріалу. Пристрій циркулярної пилки таке, що його потужності достатньо для роботи з органічним склом і пластиковими заготовками різної товщини. Монтаж пили на СТО дозволяє використовувати її в якості стаціонарного інструменту.

Як правильно відрегулювати циркулярну пилу перед роботою?

пристрій циркулярної пилки

Щоб отримати якісно оброблену заготовку, необхідно провести підготовку інструменту. Для цього прилад регулюють так, щоб встановити диск і шпіц в оптимальному положенні. При регулюванні майстру може знадобитися штангенциркуля. Різниця положення зубців з обох сторін повинна становити до 0,05 мм Лезо і ножа повинні бути встановлені таким чином, щоб вони розташовувалися на одній умовній лінії. Налаштування цих елементів здійснюється спеціальними шайбами. Фіксація болтів дозволить знизити деренчання під час роботи.

Особливості роботи циркулярної пилки

робота з циркулярною пилкой

При розпилі дерев'яних або пластикових заготовок потрібно переконатися в тому, що під дошкою немає сторонніх предметів. Лезо пили не повинно різати інших елементів. З цієї причини в майстерні потрібно підготувати козла для розпилювання. На поверхні заготівки повинна бути лінія, яка дозволить підвищити точність обробки. Для її нанесення можна використовувати косинець чи рулетку. Під час різання потрібно встановити диск в такому положенні, щоб він мінімально виходив за межі оброблюваної поверхні.

Як користуватися циркулярною пилкою? Рекомендації майстрів приділяють особливу увагу безпеки. Для її підвищення в конструкції інструмента передбачено захисний кожух. Він повинен легко переміщатися в процесі роботи, що дозволить закрити робочу частину після початку різання. Під час роботи стежте за тим, щоб пила лежала долілиць на поверхні дерев'яної заготовки. При роботі потрібно рівномірно розподілити зусилля, щоб забезпечити різання без перевантаження електроприводу. Правильно підібраний диск і інструмент дозволять опрацювати тверду поверхню з мінімальним натиском.

Які бувають види циркулярних пил?

що таке циркулярна пила

Розібравшись з тим, як працює циркулярна пила, необхідно вивчити представлені на ринку моделі. У кожної з них є свої особливості, на які слід звернути увагу при покупці. Деякі інструменти відрізняються підвищеною продуктивністю, у той час як інші демонструють високий рівень комфорту і мобільність.

Професійна циркулярна пила та її особливості

Високою продуктивністю володіють інструменти, які відносяться до категорії професійних. Вони не призначені для перенесення, але володіють найбільшою потужністю, що дозволяє працювати з самими твердими породами дерева. Такі моделі часто мають додаткові функції, наприклад, систему плавного запуску електродвигуна. Ця опція дозволяє знизити деренчання під час роботи приладу, що позитивно позначається на якості робіт.

Широкі налаштування активно використовуються досвідченими майстрами, що дозволяє вибирати робочий режим в залежності від особливостей дерев'яної заготовки. Щоб пиляти м'яку деревину, необхідно вибрати режим повільної швидкості. Тверді породи обробляють за допомогою високошвидкісного режиму. Робота з циркулярною пилкою професійного типу може відбуватися максимально тривалий час без перерви, так як передбачений захист від перегріву. Електропривод не буде досягати критичних значень температури, які раніше приводили до перегорілої обмотці.

Підлогова циркулярна пила: функціональний інструмент для роботи із заготовками

Стаціонарними моделями зазвичай користуються при виконанні ремонтних або будівельних робіт. Хороша пила підлогового типу повинна демонструвати точністю до 0.1 мм по всій довжині розпилу. Сильною стороною обладнання є потужна конструкція, яка дозволяє знизити деренчання. Також у електроінструменту є хороший запас продуктивності, що розширює сферу його застосування. Мобільна конструкція полегшує транспортування інструмента.

Настільна циркулярна пила: як вибрати правильно?

настільна циркулярна пила

Багато покупців задаються питанням, настільна циркулярна пила як користуватися. Відповіддю стане дотримання рекомендацій виробника, який випустив дану модель для домашнього застосування. Обладнання забезпечує поздовжню обробку дошки, а також дозволяє різати рейки різних розмірів. Прилад може оснащуватися різним оснащенням, діаметр якої особливо важливо підібрати власникам меблевих або будівельних компаній. Розглядаючи сильні сторони настільного інструменту, потрібно виділити використання двигунів потужністю до 1200 ват. Сучасні виробники пропонують замовити моделі, які мають мінімальні габарити столу. Основу виготовляють із сталевого профілю.

Ручна циркулярна пила: особливості застосування інструменту

Щоб успішно працювати з ручною пилою, необхідно приділити увагу її конструктивним особливостям. Такий інструмент повинен мати невелику масу, що дозволить довгий час обробляти пластикові або дерев'яні заготовки, не відчуваючи дискомфорту або втоми. При необхідності робота з циркулярною пилкою ручного типу може бути полегшене шляхом монтажу приладу на стіл, для чого його досить міцно зафіксувати на підставі. Ручна циркулярна пила користується популярністю, так як відрізняється доступною вартістю і простотою у використанні, зберігаючи гарну ефективність.

Пиляльні диски: як вибрати підходящий для циркулярної пили?

пиляні диски

Розбираючись в тому, як правильно працювати з електричним рубанком, ми приділили увагу купівлі відповідних полотен. У цій статті також йдеться про те, якими дисками можна комплектувати пилу та що врахувати при їх виборі. Першим ділом покупцеві потрібно визначитися з тим, який розпил він бажає зробити. Заготовку можна розпиляти до поздовжньої або поперечної площині. Прилад може використовуватися для роботи з алюмінієвими, дерев'яними, скляними, пластиковими заготовками, і для кожного випадку потрібен свій варіант.

При виборі диска переконайтеся в тому, що він підходить для вашого інструменту за своїми габаритами. Щоб не помилитися у своєму рішенні, необхідно точно знати зовнішній діаметр, а також розмір посадкового отвори. Розмір зубців також може обмежити можливості використання витратних матеріалів.

Купуючи робочі диски для ручної, професійної або настільної пилки, обов'язково враховуйте потужність інструменту. На кожному колі є певна кількість зубців, яке залежить від частоти їх розташування. Мінімальний крок зубців призводить до того, що розпил буде більш чистим, але серйозно збільшує навантаження на електричний привід. З цієї причини інструмент з малопотужним мотором може просто «не потягнути» відповідний диск з частим розташуванням зубців. Диск не повинен мати пошкоджень. Його зубці повинні бути рівними і не мати ознак корозії, яка на них з'являється у першу чергу. При фіксації диска завжди переконуйтеся в тому, що він міцно встановлений ще до запуску двигуна.

Наш інтернет-магазин Start Pro постійно розширює каталог електричних приладів, щоб ви змогли підібрати для себе найбільш підходящий варіант. Ми вдосконалюємо власний сервіс, пропонуючи кожному покупцю товари за вигідними цінами та детальні консультації. Доставка здійснюється в найкоротші терміни будь-яким зручним для клієнта способом. Сертифіковані товари буде максимально комфортно використовувати в роботі.

Останні новини
Як вибрати шабельну пилу
Як вибрати шабельну пилу
29.11
Широкий асортимент та різноманітність торгових марок сучасного електроінструменту значно ускладнює вибір шабельної пилки. Цей універсальний інструмент поєднує в собі риси ручної пилки та електролобзика, проте має більш розширений функціонал.
Читати далі
Як вибрати акумуляторну ланцюгову пилу
Як вибрати акумуляторну ланцюгову пилу
29.11
Для роботи на присадибній ділянці, обрізки дерев та чагарників, заготівлі дров на зиму без ланцюгової пилки не обійтися. Вибір акумуляторної ланцюгової пилки обумовлений безперечними перевагами обладнання, що поєднує в собі всі переваги електрообладнання та інструментів, оснащених бензиновим двигуном
Читати далі
Вибір акумуляторного шуруповерта
Вибір акумуляторного шуруповерта
26.11
Шуруповерт є електричною викруткою з розширеним функціоналом. З його допомогою можна легко змонтувати збірні конструкції, вкрутити за лічені хвилини сотні болтів та шурупів, просвердлити отвори потрібного діаметра у пластиці, деревині, тонких металевих деталях.
Читати далі
Вибираємо паяльник для пластикових труб
Вибираємо паяльник для пластикових труб
02.08
На зміну чавунним конструкцій трубопроводу для водопостачання і каналізації в квартирах і виробничих приміщеннях прийшли поліпропіленові труби, для монтажу яких використовується спеціальний інструмент - паяльник.
Читати далі
Електричний лобзик: для чого він потрібен і як вибрати
Електричний лобзик: для чого він потрібен і як вибрати
02.08
Розпиляти дерев'яну дошку можна і звичайною пилкою. Однак якщо виникає необхідність в роботі крихкими, легко розшаровуються матеріалами, на допомогу приходить електричний лобзик.
Читати далі
Електричний дриль: поради щодо вибору
Електричний дриль: поради щодо вибору
02.08
Одним з найбільш затребуваних інструментів для ремонтних і будівельних робіт є електрична дриль. З її допомогою можна виконувати величезну кількість операцій: легко зібрати або відремонтувати меблі, свердлити отвори будь-якого діаметру, розмішувати фарбу, клей для шпалер або заточити свердло.
Читати далі
Що слід врахувати при виборі будівельного міксера
Що слід врахувати при виборі будівельного міксера
02.08
Якість будівельних і монтажних робіт залежить від того, наскільки однорідною є суміш для обробки поверхонь або проклейки матеріалів.
Читати далі
Як вибрати точильний верстат для будинку
Як вибрати точильний верстат для будинку
30.07
Ефективність і якість роботи ріжучих інструментів залежить від гостроти заточки. Навіть звичайні ножі для роботи на кухні повинні бути гострими. Однак підручними інструментами таку роботу виконати досить складно.
Читати далі