Газонокосарка або тріммер - що вибрати

Газонокосарка або тріммер - що вибрати
30.06

Створити привабливу галявину на території заміського будинку або котеджу сьогодні досить просто. Для цього існує великий асортимент спеціальних інструментів. Залишається тільки зрозуміти, що краще газонокосарка або тріммер, а виробники можуть запропонувати моделі в самих різних цінових категоріях. Обидва прилади використовуються для однієї і тієї ж мети. В той же час їх функціональні особливості серйозно різняться між собою, як і конфігурація. Також потрібно звертати увагу на зовнішній вигляд устаткування та умови застосування.

Тримери: мобільність і простота у використанні

що вибрати триммер чи газонокосарку

Так що ж краще – тріммер або газонокосарка? Якщо розглядати сильні сторони першого варіанту, то багато покупців виділяють універсальну конструкцію, а також мобільність обладнання. Мотокоса являє собою прилад з довгою ручкою, до нижньої частини якої прикріплений робочий елемент у вигляді волосіні або ножів. Саме вони, що приводяться в рух електроприводом, будуть зрізати траву на газоні. Обертання насадки здійснюється з високою швидкістю, що дозволяє впоратися навіть з невеликими кущами або бур'янами. Розташування двигуна залежить від обраної моделі. Зазвичай двигун знаходиться зверху або знизу на штанзі інструменту.

Які бувають різновиди тримерів?

газонокосарки чи триммер

Як вирішити, газонокосарка або тріммер потрібні для ділянки? Для відповіді на це питання необхідно вивчити особливості моделей, представлених у кожній категорії. Для зручності покупців виробники поділяють пристрою на бензинові, електричні або акумуляторні мотокоси.

Чому варто вибрати бензинові тримери?

бензинові триммери

Хорошим варіантом для заміського ділянки залишається бензиновий тример. Цей пристрій оснащується потужним мотором, а також має систему повітряного охолодження. Експлуатація приладу здійснюється завдяки особливому палива, яке включає в себе масло і бензин у встановлених кількостях. Від дотримання пропорцій, зазначених виробником, буде залежати термін служби мотокоси. Такий інструмент вважається професійним і володіє такими особливостями:

  • високою мобільністю;
  • простотою в плані експлуатації;
  • достатнім запасом потужності і продуктивності;
  • зручністю і практичністю.

У той же час прилади професійного рівня досить гучні, а також відрізняються високою вартістю, що потрібно пам'ятати.

Електротріммери та їх особливості

4-0-0

Триммер або газонокосарка – що буде кращим вибором для сучасного покупця? Придбати електричну мотокосу – значить полегшити для себе роботи по догляду за галявиною на території заміського будинку. На відміну від акумуляторних моделей, такі прилади працюють тільки від мережі, тому довжина проводу буде грати вирішальну роль в процесі покупки. Особливості обладнання з даного сегмента можна представити так:

  • компактна і зручна конструкція;
  • достатній рівень маневреності;
  • невелика маса інструменту;
  • мінімальний рівень шуму;
  • вимагає мінімального догляду.

Електропривод може розташовуватися у верхній частині, що зробить інструмент більш зручним при роботі. Якщо мотор встановлений внизу, то косити не вдасться в сиру погоду, хоча маневреність інструменту істотно зростає.

Акумуляторні тримери: в чому переваги покупки?

4-0

Газонокосарка або тріммер що вибрати? У пошуках відповіді на це питання варто обов'язково вивчити акумуляторні моделі. Такі тримери працюють завдяки наявності вбудованого акумулятора. Вони потребують підзарядки, яку слід виконувати кожні 30 хвилин роботи, тому підійдуть для ділянок з порівняно невеликою площею газону. Сильними сторонами обладнання є:

  • чудова мобільність;
  • хороша маневреність;
  • зручність у використанні;
  • безшумна робота і полегшена конструкція.

В процесі роботи не потрібно витрачати час на підготовку палива. Вартість приладу залишається невисокою, а його функціональність і маневреність дозволяють обкошувати навіть важкодоступні ділянки території.

Плюси і мінуси тримерів

плюси і мінуси триммерів

Вибираючи електротріммери, покупець може скористатися мобільним інструментом, який простий не тільки в перевезенні, але і зберіганні. У приладу обов'язково передбачається наявність штанги, завдяки чому вдається підвищити рівень комфорту при роботі. Застосувати прилад можна скрізь, куди може отримати доступ сам користувач.

Акумуляторні тримери працюють як з допомогою волосіні, так і завдяки насадці у вигляді сталевих ножів. Волосінь в якості ріжучого елемента дозволяє косити траву безпосередньо біля перешкод, включаючи забір або дерева. Особливість матеріалу в тому, що він достатньо міцний для видалення зайвої рослинності, але не буде псувати тверді предмети. Скориставшись мотокосою, можна привести в повний порядок навіть нерівний рельєф. Прилад просто тримати на вазі, не встановлюючи його на землю. У той же час при роботі на крутому схилі оператор може швидко втомитися. Триммерами користуються для роботи на газоні і при обрізанні гілок на чагарниках.

Газонокосарки: простота і зручність конструкції

4-4

Газонокосарка або тріммер – що краще? Знайти відповідь на це питання потрібно ще перед тим, як буде придбано відповідне пристрій. Якщо вибір припав на газонокосарку, то її особливістю є наявність колісної бази. Прилад штовхають перед собою, направляючи його туди, де потрібно зрізати траву. Самохідна конструкція управляється ручкою позаду каркаса з мотором і ріжучими елементами. Останні розташовані знизу косарки, в той час як електропривод височить над нею. Обладнання може комплектуватися ємністю для збору скошеної трави, що серйозно полегшує догляд за газоном після його обкошування. Ще одним плюсом сучасної газонокосарки є опція мульчування. Активувавши її, можна подрібнити скошену траву і використовувати її повторно в якості мульчі.

Різновиди газонокосарок

4-5

Що вибрати тріммер або газонокосарку? Щоб відповісти на це питання, слід розібратися в особливостях різного обладнання, представленого на вітчизняному ринку. У кожного типу косарок є незаперечні переваги, які можуть вплинути на кінцеве рішення покупця.

Чому варто вибрати ручні газонокосарки?

Ручні або механічні моделі залишаються найбільш простими в технічному плані. Вони зручні у використанні на ділянках невеликих розмірів, де немає можливості підключити електрику. Обладнання ніяк не залежить від джерела енергії. Прилад приводиться в рух тільки завдяки фізичним зусиллям користувача. Механічна газонокосарка підійде для невеликої ділянки, а її головною перевагою залишається низька ціна.

Електричні газонокосарки та їх переваги

Газонокосарка або тріммер? Чимало покупців роблять вибір на користь першого варіанту, так як електричні моделі є більш досконалими у технічному плані. Вони можуть працювати на будь-якій ділянці, де є можливість підключення до мережі. Розміри площі, на якій можна організувати покіс, залежить від довжини силового кабелю, яку можна збільшити за допомогою подовжувача.

Автономні акумуляторні газонокосарки

Подібне обладнання стає все більш поширеним і користується популярністю серед покупців. Серед сильних сторін варто виділити екологічність обладнання, а також простоту в плані використання. Акумуляторні моделі необхідно зарядити завчасно, що дозволить виконати роботи без заповнення ділянки. При виборі важливо співвіднести ємність батареї і розміри території для косовиці трави.

Потужні бензинові газонокосарки

Ми вже розібралися в тому, як правильно користуватися циркулярною пилкою, а тепер варто приділити увагу особливостям бензинових газонокосарок. Таке обладнання демонструє максимальну продуктивність, а також не обмежено кабелями та іншими факторами за площею застосування. Єдиним моментом є регулярне заповнення палива в баку. Таке обладнання представлене в декількох цінових категоріях і може мати додаткові функції.

Плюси і мінуси газонокосарок

4-6

Перевагою газонокосарки є те, що вона дозволяє привести в порядок найбільші галявини. Для цього потрібно затратити мінімум часу і зусиль. Робота на спортивному майданчику та інших великих об'єктах з допомогою такої техніки буде більш простим і приємним процесом. У користувачів буде можливість встановити відповідну робочу висоту. Обладнання дозволяє досягти оптимальної висоти косіння по всій ділянці, оскільки вона встановлюється один раз і не змінюється в процесі.

Так що ж вибрати – газонокосарку або тріммер?

триммер чи газонокосарка

Розглядаючи особливості кожного типу обладнання, слід зазначити, що тримери ідеально підходять для невеликих ділянок. Вони застосовуються тоді, коли працювати доводиться на об'єктах зі складним рельєфом або великої протяжності. Їх маневреність дозволяє легко дістатися до важкодоступних місць. Газонокосарки краще підходять для обробки великих площ. Вони дозволяють підтримувати єдину висоту трави всього газону. Відвідавши каталог, який підготував інтернет-магазин Start Pro, ви легко знайдете відповідне обладнання для ділянки. Наші консультанти добре знайомі з асортиментом техніки, тому завжди готові допомогти вам зробити правильний вибір.

Останні новини
Як вибрати шабельну пилу
Як вибрати шабельну пилу
29.11
Широкий асортимент та різноманітність торгових марок сучасного електроінструменту значно ускладнює вибір шабельної пилки. Цей універсальний інструмент поєднує в собі риси ручної пилки та електролобзика, проте має більш розширений функціонал.
Читати далі
Як вибрати акумуляторну ланцюгову пилу
Як вибрати акумуляторну ланцюгову пилу
29.11
Для роботи на присадибній ділянці, обрізки дерев та чагарників, заготівлі дров на зиму без ланцюгової пилки не обійтися. Вибір акумуляторної ланцюгової пилки обумовлений безперечними перевагами обладнання, що поєднує в собі всі переваги електрообладнання та інструментів, оснащених бензиновим двигуном
Читати далі
Вибір акумуляторного шуруповерта
Вибір акумуляторного шуруповерта
26.11
Шуруповерт є електричною викруткою з розширеним функціоналом. З його допомогою можна легко змонтувати збірні конструкції, вкрутити за лічені хвилини сотні болтів та шурупів, просвердлити отвори потрібного діаметра у пластиці, деревині, тонких металевих деталях.
Читати далі
Вибираємо паяльник для пластикових труб
Вибираємо паяльник для пластикових труб
02.08
На зміну чавунним конструкцій трубопроводу для водопостачання і каналізації в квартирах і виробничих приміщеннях прийшли поліпропіленові труби, для монтажу яких використовується спеціальний інструмент - паяльник.
Читати далі
Електричний лобзик: для чого він потрібен і як вибрати
Електричний лобзик: для чого він потрібен і як вибрати
02.08
Розпиляти дерев'яну дошку можна і звичайною пилкою. Однак якщо виникає необхідність в роботі крихкими, легко розшаровуються матеріалами, на допомогу приходить електричний лобзик.
Читати далі
Електричний дриль: поради щодо вибору
Електричний дриль: поради щодо вибору
02.08
Одним з найбільш затребуваних інструментів для ремонтних і будівельних робіт є електрична дриль. З її допомогою можна виконувати величезну кількість операцій: легко зібрати або відремонтувати меблі, свердлити отвори будь-якого діаметру, розмішувати фарбу, клей для шпалер або заточити свердло.
Читати далі
Що слід врахувати при виборі будівельного міксера
Що слід врахувати при виборі будівельного міксера
02.08
Якість будівельних і монтажних робіт залежить від того, наскільки однорідною є суміш для обробки поверхонь або проклейки матеріалів.
Читати далі
Як вибрати точильний верстат для будинку
Як вибрати точильний верстат для будинку
30.07
Ефективність і якість роботи ріжучих інструментів залежить від гостроти заточки. Навіть звичайні ножі для роботи на кухні повинні бути гострими. Однак підручними інструментами таку роботу виконати досить складно.
Читати далі