Поради щодо вибору електропили

Поради щодо вибору електропили
24.06

Наявність власного котеджу або дачі передбачає, що для виконання робіт в саду потрібен спеціальний інструмент. Звичайні ручні пилки далеко не завжди практичні в застосуванні, тому вигідним рішенням буде придбати автоматичне обладнання, що дозволяє спиляти дорослі дерева або прорідити чагарники значно швидше і простіше.

Як вибрати хорошу ланцюгову електропилку? Дане питання цікавить багатьох дачників, які поставили собі за мету підвищити власну продуктивність праці і раціонально використовувати час перебування на дачі. Електричні моделі мають кілька важливих переваг у порівнянні з бензиновими агрегатами. Електропила має меншу масу. Для її роботи не потрібно готувати паливну суміш. В процесі роботи мотора про вихлопних газах можна і не згадувати, тому електрична пила може використовуватися навіть в замкнутому просторі.

Пристрій і принцип роботи електропили

Щоб не помилитися при покупці електропили, слід керуватися принципом дії інструменту, а також мати уявлення про його вузлах. До основних складових електричної пилки слід віднести:

  • Двигун і редуктор. За допомогою мотора вдається перетворити енергію під обертові рухи. Завдяки редуктора обертання подається на ланцюг.
  • Ланцюг і шина. Дані елементи входять в безпосередній контакт з деревом, забезпечуючи його розпил. Шина зберігає нерухомість, в той час як ланцюг продовжує обертання. Ширина ланцюга дещо більше ширини шини, що виключає її клин в деревині.
  • Бак з маслом. Бак служить для змащування елементів інструментів. За допомогою спеціального насоса масло під час експлуатації пилки подається на основні вузли.
  • Захисний щиток. Завдання даного конструктивного елемента полягає в захисті користувача від можливих травм, якщо на старті пилу різко кине вгору. У цей момент рука буде захищена щитком, який миттєво загальмує обертання ланцюга. Без перемикання щитка в початкову позицію активувати мотор електропили повторно не вдасться.
  • Корпус. Саме він об'єднує всі компоненти, завдяки чому внутрішні вузли захищені від зовнішнього впливу.

Види ланцюгових електропил

Види ланцюгових електропілВопрос, яка електрична ланцюгова пила краще, чи не втрачає своєї актуальності. На ринку представлені відомі європейські та китайські бренди, у кожного з яких є кілька лінійок електропила. Покупцям потрібно знати, для яких цілей планується використовувати пилку, щоб знайти підходящу модель.

Так, інструменти побутового рівня можна рекомендувати новачкам. Ці інструменти відрізняються невисокою потужністю, що дозволяє зберегти компактність. Пристрій можна сміливо використовувати, щоб впоратися з простими завданнями. Ціна побутової техніки залишається невисокою.

Показники побутових елементів виглядають таким чином:Виды цепных электропил

  • потужність агрегату - до 2,2 кВт;
  • розмір шини - від 25 до 40 см;
  • крок ланцюга - 1/4;
  • маса спорядженого інструменту - до 5 кг.

Якщо електричну пилку планується використовувати регулярно, а робота передбачає серйозні навантаження, то краще скористатися більш продуктивним інструментом, який відноситься до професійного класу. Потужні агрегати дозволяють валити великі дерева і стануть в нагоді під час будівельних робіт. Потрібно пам'ятати, що за високу продуктивність доведеться платити значну масу. Керувати такою пилкою складніше, тому у покупця повинен бути відповідний досвід. За характеристиками професійні електропили виглядають наступним чином:

  • потужність - від 2,5 кВт;
  • розмір шини - від 50 см;
  • крок ланцюга - 3/8;
  • маса електропили - від 6 кг.

Деякі виробники вводять додаткову категорію, до якої відносять напівпрофесійні ланцюгові пили. Даний варіант можна назвати найбільш універсальним і затребуваним в побуті.

Технічні характеристики електропила

Купуючи бензопилу, слід звернути увагу на положення мотора. Двигун може бути встановлений в поперечному або поздовжньому положенні. З технічної точки зору відмінність в варіантах установки двигуна зводиться до положення щодо шини. Розташування двигуна в конструкції буде впливати на такі параметри:

  • ціна;
  • продуктивність;
  • баланс електропили.

характеристики электропилВ випадку з поперечним положенням мотора він буде перебувати збоку інструменту. Така компоновка дає можливість прямо передавати на ланцюг зусилля двигуна. Дану пилу можна рекомендувати тим, кому потрібно зробити вертикальні розпили. Якщо кут пропила постійно змінюється, обладнання може бути незручним. Вартість такої пилки буде значно нижче, ніж у аналога. Інтернет-магазин Start-tools пропонує не тільки вигідні умови для покупки інструментів, а й забезпечує їх оперативну доставку.

При поздовжньому положенні мотор знаходиться паралельно шині. В процесі передачі обертання задіюється редуктор, що призводить до невеликого зниження продуктивності. Незаперечним плюсом агрегату є те, що він максимально простий у використанні.

Існує ще кілька параметрів, на які варто звернути увагу при покупці пили. Чим могутніше двигун, тим більше завдань ви зможете виконати за допомогою електропили. Побутові моделі далеко не завжди можуть впоратися з товстими колодами. До того ж робота на максимальних обертах збільшує швидкість зносу, тому ресурс буде вироблятися значно швидше. Для побутових потреб можна використовувати інструмент потужністю 1,5-2,2 кВт. Така пила дозволить виконати нескладні завдання, а управління нею буде відбуватися максимально легко і ефективно.

Довжина шини визначає діаметр колод, що підлягають розпилу. Для роботи в саду досить вибрати обладнання з шиною до 40 см. Якщо електропила використовується на будівництві, то шина повинна бути до 50 см. Крок ланцюга електропили може бути різним. На ринку можна знайти моделі з п'ятьма різними варіантами кроку:

  • ¼ дюйма;
  • 0,325 дюйма;
  • 0,375 дюйма;
  • 0,404 дюйма;
  • ¾ дюйма.

Якщо крок буде великим, то пилі буде простіше вгризатися в деревину на велику глибину. Під час вивчення різних моделей пив звертайте увагу на профіль ланцюга, який складається в висоті зубів. Якщо ланцюг є низькопрофільною, то її ефективність буде невисокою в порівнянні з моделями з високопрофільної категорії. У той же час низький профіль є куди більш безпечним, тому часто використовується в електропили побутового рівня.

Регулювання натягу ланцюга здійснюється за допомогою спеціального ключа або без додаткових інструментів. Останній варіант передбачає наявність в конструкції поворотної ручки, яка допоможе налаштувати натяг. Такий варіант можна рекомендувати тим, хто тільки недавно почав використовувати електропили.

Вибираючи електропилку від виробника, обов'язково вивчіть масу інструменту. Вона багато в чому залежить від його потужності, в зв'язку з чим побутове обладнання завжди буде дещо легше, ніж професійне. Для епізодичних робіт на ділянці краще використовувати легку пилу. Ергономіка буде залежати від того, які матеріали використовувалися при виготовленні агрегату. Гумові накладки дозволяють поліпшити зчеплення, щоб управляти пилкою було приємніше.

советы по выбору цепной электропилы

Поради щодо вибору ланцюгової електропили

Підводячи підсумки, можна виділити кілька моментів, на які потрібно звернути увагу в першу чергу:

  • Визначтеся з категорією інструменту - побутові, професійні або напівпрофесійні.
  • Виберіть розмір шини. Враховуйте сферу застосування інструменту.
  • Положення мотора. Поздовжня позиція мотора робить інструмент комфортним в експлуатації, але така електрична пила обійдеться дорожче.
  • Крок ланцюга. Цей параметр безпосередньо впливає на ефективність агрегату.

Додатковим плюсом стане наявність ланцюгового гальма і кнопки блокування, які зроблять роботу більш безпечною. Продовжити термін служби інструменту допоможе захист від перегріву. На нашому сайті ви завжди зможете купити обладнання, яке відрізняється високою надійністю і продуктивністю.

Останні новини
Як вибрати шабельну пилу
Як вибрати шабельну пилу
29.11
Широкий асортимент та різноманітність торгових марок сучасного електроінструменту значно ускладнює вибір шабельної пилки. Цей універсальний інструмент поєднує в собі риси ручної пилки та електролобзика, проте має більш розширений функціонал.
Читати далі
Як вибрати акумуляторну ланцюгову пилу
Як вибрати акумуляторну ланцюгову пилу
29.11
Для роботи на присадибній ділянці, обрізки дерев та чагарників, заготівлі дров на зиму без ланцюгової пилки не обійтися. Вибір акумуляторної ланцюгової пилки обумовлений безперечними перевагами обладнання, що поєднує в собі всі переваги електрообладнання та інструментів, оснащених бензиновим двигуном
Читати далі
Вибір акумуляторного шуруповерта
Вибір акумуляторного шуруповерта
26.11
Шуруповерт є електричною викруткою з розширеним функціоналом. З його допомогою можна легко змонтувати збірні конструкції, вкрутити за лічені хвилини сотні болтів та шурупів, просвердлити отвори потрібного діаметра у пластиці, деревині, тонких металевих деталях.
Читати далі
Вибираємо паяльник для пластикових труб
Вибираємо паяльник для пластикових труб
02.08
На зміну чавунним конструкцій трубопроводу для водопостачання і каналізації в квартирах і виробничих приміщеннях прийшли поліпропіленові труби, для монтажу яких використовується спеціальний інструмент - паяльник.
Читати далі
Електричний лобзик: для чого він потрібен і як вибрати
Електричний лобзик: для чого він потрібен і як вибрати
02.08
Розпиляти дерев'яну дошку можна і звичайною пилкою. Однак якщо виникає необхідність в роботі крихкими, легко розшаровуються матеріалами, на допомогу приходить електричний лобзик.
Читати далі
Електричний дриль: поради щодо вибору
Електричний дриль: поради щодо вибору
02.08
Одним з найбільш затребуваних інструментів для ремонтних і будівельних робіт є електрична дриль. З її допомогою можна виконувати величезну кількість операцій: легко зібрати або відремонтувати меблі, свердлити отвори будь-якого діаметру, розмішувати фарбу, клей для шпалер або заточити свердло.
Читати далі
Що слід врахувати при виборі будівельного міксера
Що слід врахувати при виборі будівельного міксера
02.08
Якість будівельних і монтажних робіт залежить від того, наскільки однорідною є суміш для обробки поверхонь або проклейки матеріалів.
Читати далі
Як вибрати точильний верстат для будинку
Як вибрати точильний верстат для будинку
30.07
Ефективність і якість роботи ріжучих інструментів залежить від гостроти заточки. Навіть звичайні ножі для роботи на кухні повинні бути гострими. Однак підручними інструментами таку роботу виконати досить складно.
Читати далі