Підготовка бензопили до першого запуску

Підготовка бензопили до першого запуску
01.09

Забезпечити ефективну експлуатацію бензопили можна тільки в тому випадку, якщо приділити увагу її головним складовим компонентам. Перед початком роботи потрібно правильно встановити ланцюг, підготувати паливну суміш, мастило і виконати обкатку. Тільки в тому випадку, якщо кожен етап робіт буде виконаний правильно, вдасться отримати інструмент, який буде експлуатуватися роками без ознак деформації. Виконавши важливі дії перед першим використанням ланцюгової бензопили, вам не доведеться стикатися з регулярними ремонтами і дорогим обслуговуванням інструменту.

Основні етапи підготовки пилки до роботи

Щоб підготувати пилу до роботи, необхідно виконати наступне:

  • Підібрати відповідне паливо. Правильний вибір палива забезпечить тривалу і безперебійну роботу двигуна. Найкраще скористатися бензином А-95 або з вищим октановим числом. Виробники заявляють, що їх техніка може використовуватися і з дешевими видами палива, але потрібно враховувати, що А-92 в Європі і Україні значно відрізняється, тому краще не ризикувати.
  • Вибір масла для двигуна. Сучасна бензопила може комплектуватися двотактним або чотиритактним двигуном. Останній варіант не набув широкого поширення. Для роботи такого движка використовується масло в картері. Двотактні двигуни відрізняються тим, що подача масла для змащення рухомих елементів відбувається безпосередньо на поршень. Масло має добре горіти, не виділяючи золи. Воно повинно бути розчинним в бензині і не містити домішок, які накопичуються в каналах карбюратора. Мастило для двигуна повинна володіти антикорозійним дією.
  • Пропорції масла і бензину. Даного питання слід приділити пильну увагу. Паливна суміш повинна містити 1 частина масла на 40 частин бензину. З цієї причини на кожен літр палива потрібно 25 мл олії. Також варто ознайомитися з рекомендаціями виробника, які можна знайти в інструкції.
  • Монтаж ланцюга. Установка і натяг ланцюга повинні відбуватися тільки на гладкій поверхні. Під час установки ланцюга необхідно натиснути на важіль гальма, після чого зняти фіксуючі елементи і демонтувати кришку, що закриває зірку. Зубчастий упор повинен бути встановлений зубом догори. Шина встановлюється на гвинти моторного блоку. Ланцюг кріпиться, починаючи з зірки мотора, і тільки потім її встановлюють на шині бензопили. Після настройки потрібно здійснити зворотний процедуру, зафіксувавши кришку і гайки. Про те, що робота виконана правильно, буде свідчити відсутність люфту.
  • Вибір масла для ланцюга. Існує ряд універсальних рекомендацій, слідуючи яким ви зможете підібрати якісне масло. Почати слід з того, що витратні матеріали повинні бути придбані тільки у перевірених постачальників. Упаковка, в якій міститься масло, повинна надавати всю необхідну інформацію про склад і виробника. При підготовці масла ніколи не змішують залишки мінерального і органічного складу.

етапи підготовки бензопили до роботи

Як правильно і безпечно завести бензопилу?

Щоб завести інструмент, необхідно встановити його в положенні, коли що ланцюг не буде торкатися до інших поверхонь. Далі слід відвести важіль гальма до зіткнення між ним і передньої ручкою. Наступним кроком є ​​активація запалювання шляхом перекладу перемикача в робочий стан. Оператор пилки повинен встановити повітряну заслінку в закрите положення. Не забудьте перевести засувку дроселя в робочий стан. Потім слід взятися за ручку пилки і притиснути пилу до підлоги. Ногу необхідно встановити на захисному щитку, правою рукою потягнути стартер. Коли ви відчуєте опір, то різко тягніть рукоять стартера на себе. Після спалаху в моторі потрібно відкрити засувку подачі повітря.

Поширені помилки при старті бензопили представлені таким чином:

  • користувач може не помітити момент схоплювання, продовжуючи тягнути ручку стартера на себе;
  • також можна забути про переведення положення розмикача;
  • бензопила може накачати занадто багато палива, що призведе до її заливці.

Якщо бензопила була залита, переживати не варто. Виправити цю проблему можна, відключивши інструмент і демонтувавши кришку. Далі потрібно викрутити свічку і потягнути за рукоять стартера. Коли паливо перестане вилітати, можна встановити свічку на місце, зібрати інструмент заново і повторити запуск. Інтернет-магазин електроінструменту Start-tools завжди радий запропонувати своїм клієнтам грамотну консультацію, а також кращі інструменти від виробника з високою репутацією.

як завести бензопилу

Грамотна обкатка бензопили

Новачки часто задаються питанням, як обкатати бензопилу. Почнемо з того, що обкатка є обов'язковим етапом перед запуском інструменту. Поршнева система повинна отримати оптимальні робочі зазори, для чого потрібно нетривала притирання. В іншому випадку виникає небезпека зниження продуктивності. Під час обкатки необхідно запустити двигун на холостому ходу на 5 хвилин. Далі розрізати кілька невеликих дерев'яних заготовок. Після кожних 10 хвилин роботи відключайте інструмент на 5 хвилин. Обкатка буде завершена, коли в такому режимі експлуатації буде витрачено 2-3 бака. В ході підготовки інструменту можна допускати його перегріву.

обкатка бензопили

Корисні поради по догляду за бензопилою

Кожне застосування пилки має супроводжуватися ретельною очисткою від всіх забруднень. Якщо залишити інструмент без уваги, то незабаром його ефективність знизиться. Зберігання бензопили передбачає злив палива. В іншому випадку складові компоненти палива розпадуться на окремі фракції. Механізм перед тривалим зберіганням слід змастити маслом, для чого дати пилі попрацювати 2-3 хвилини без навантаження. Для зберігання ідеально підійде спеціальний чохол, який вбереже інструмент від попадання рідини і пилу. У нашому каталозі ви можете купити бензопилу з тими експлуатаційними характеристиками, які будуть потрібні вам у роботі. Ціна на інструмент залишається демократичною.

Останні новини
Як вибрати шабельну пилу
Як вибрати шабельну пилу
29.11
Широкий асортимент та різноманітність торгових марок сучасного електроінструменту значно ускладнює вибір шабельної пилки. Цей універсальний інструмент поєднує в собі риси ручної пилки та електролобзика, проте має більш розширений функціонал.
Читати далі
Як вибрати акумуляторну ланцюгову пилу
Як вибрати акумуляторну ланцюгову пилу
29.11
Для роботи на присадибній ділянці, обрізки дерев та чагарників, заготівлі дров на зиму без ланцюгової пилки не обійтися. Вибір акумуляторної ланцюгової пилки обумовлений безперечними перевагами обладнання, що поєднує в собі всі переваги електрообладнання та інструментів, оснащених бензиновим двигуном
Читати далі
Вибір акумуляторного шуруповерта
Вибір акумуляторного шуруповерта
26.11
Шуруповерт є електричною викруткою з розширеним функціоналом. З його допомогою можна легко змонтувати збірні конструкції, вкрутити за лічені хвилини сотні болтів та шурупів, просвердлити отвори потрібного діаметра у пластиці, деревині, тонких металевих деталях.
Читати далі
Вибираємо паяльник для пластикових труб
Вибираємо паяльник для пластикових труб
02.08
На зміну чавунним конструкцій трубопроводу для водопостачання і каналізації в квартирах і виробничих приміщеннях прийшли поліпропіленові труби, для монтажу яких використовується спеціальний інструмент - паяльник.
Читати далі
Електричний лобзик: для чого він потрібен і як вибрати
Електричний лобзик: для чого він потрібен і як вибрати
02.08
Розпиляти дерев'яну дошку можна і звичайною пилкою. Однак якщо виникає необхідність в роботі крихкими, легко розшаровуються матеріалами, на допомогу приходить електричний лобзик.
Читати далі
Електричний дриль: поради щодо вибору
Електричний дриль: поради щодо вибору
02.08
Одним з найбільш затребуваних інструментів для ремонтних і будівельних робіт є електрична дриль. З її допомогою можна виконувати величезну кількість операцій: легко зібрати або відремонтувати меблі, свердлити отвори будь-якого діаметру, розмішувати фарбу, клей для шпалер або заточити свердло.
Читати далі
Що слід врахувати при виборі будівельного міксера
Що слід врахувати при виборі будівельного міксера
02.08
Якість будівельних і монтажних робіт залежить від того, наскільки однорідною є суміш для обробки поверхонь або проклейки матеріалів.
Читати далі
Як вибрати точильний верстат для будинку
Як вибрати точильний верстат для будинку
30.07
Ефективність і якість роботи ріжучих інструментів залежить від гостроти заточки. Навіть звичайні ножі для роботи на кухні повинні бути гострими. Однак підручними інструментами таку роботу виконати досить складно.
Читати далі