Який компресор краще

Який компресор краще
31.05

Зміст

  1. Які види і типи повітряних пневмокомпрессоров існують
  2. Технічні параметри пристроїв
  3. У яких сферах використовують повітряні компресори
  4. Як працює повітряний компресор
  5. Де можна придбати повітряний компресор

Придбати пневмокомпрессор стоїть і жителям заміських будинків, тим, у кого є свій гараж або майстерня. Він значно полегшить роботу і стане незамінним помічником в домашньому господарстві. Вибір повітряного компресора залежить від експлуатаційних цілей.

Які види і типи повітряних пневмокомпрессоров існують

Сьогодні на ринку представлений величезний вибір повітряних компресорів різних типів і на будь-який бюджет. Основне завдання будь-якого компресора – подача стиснутого повітря в обладнання або пневмоінструмент, що розпорошує воду, фарбу. Повітряні агрегати бувають масляні і безмасляними. За принципом роботи класифікують пристрою поршневі, спіральні і гвинтові.

Вибираючи, який краще купити компресор для будинку або на виробництво, враховуйте призначення пристрою, частоту, тривалість, цілі його використання. Інтернет-магазин Start-Pro пропонує купити якісні компресори від провідного українського виробника, за найнижчою ціною.

Вибір поршневих моделей

Вибираючи який компресор краще, насамперед вивчіть характеристики поршневих агрегатів. До основних переваг такого типу пристроїв можна віднести:

  • простоту конструкції;
  • нескладний сервіс;
  • практичність;
  • зручність;
  • невисоку вартість;
  • чудові технічні параметри;
  • можливість використання для побутових цілей і на невеликих виробництвах.

Є у поршневих версій і деякі недоліки. Найбільш значущі серед них:

  • швидкий знос елементів і механізмів в процесі тертя;
  • гучність;
  • невисока продуктивність.

Поршневі пневмокомпрессоры бувають двох типів – коаксильные і аксильные. Виникає питання, який компресор краще купити? Коаксильные більш популярні, вони компактніші і дешевші. Ще один плюс – висока швидкість. Найчастіше вибирають їх для використання в побуті, так як агрегати не можуть похвалитися високою продуктивністю, створюють шум і вібрують.

Моделі із приводом пасової передачі працюють на знижених обертах, вони менш галасливі і стануть оптимальним рішенням для тих, хто вирішує, який компресор вибрати для побутових або виробничих цілей. Ремінну передачу використовують на поршневих і гвинтових пристроях.

Вибір гвинтових пневмокомпрессоров

Гвинтові пристрої відрізняються низькою гучністю і відсутністю ефекту тертя в механізмі. Завдяки цьому знижуються енерговитрати, зростає ресурс агрегату, користуватися їм набагато комфортніше, ніж поршневими моделями.

Вибір повітряного компресора такого типу доцільний тільки у випадку, якщо пристрій буде використовуватися тривало і безперервно. Для дому краще придбати поршневу модель, яка коштує в три рази дешевше. Роторні гвинтові станції бувають масляні і безмасляними. Перші вимагають більш складного обслуговування, але термін експлуатації у них значно більший. У безмасляних менший ресурс, але в зимовий час їх використовувати зручніше, так як при негативних температурах можуть виникнути проблеми з запуском олійною установки.

Технічні параметри пристроїв

Якщо у вас виникло питання, як вибрати компресор для будинку або на виробництво, визначитеся, які технічні характеристики повітряних агрегатів вам підходять:

  • Чисельність поршнів і їх розташування. Компресори бувають одно-, двох - і трехпоршневые. Від цього показника залежить продуктивність і витрачається установкою потужність. Розташування поршнів може бути горизонтальним або вертикальним, V і W-образним.
  • Об'єм ресивера. Пристрій з більшою ємністю ресівера має більш високий робочий ресурс, його не треба постійно вимикати, в ньому збільшений резерв повітря. Покупцям пропонують прямі системи на двадцять чотири літри і ремінні на п'ятдесят або сто літрів.
  • Потужність. Від цього параметра залежить продуктивність пневмокомпрессора і тиск, з яким він видає повітря. На відміну від потужних апаратів, малопотужні аналоги часто працюють на межі своїх можливостей, перегріваються і ламаються.
  • Тиск. Малопотужні побутові пристрої мають даний показник у межах 6-8 бар. У професійних установках тиск може бути 8-10 бар. Апарати з тиском 10 бар відносять до спеціалізованому, призначеним для вирішення певних завдань.
  • Витрата повітря. Даний параметр є найважливішим для всіх компресорів. Те, скільки повітря, що витрачається, залежить від потужності мотора і будови головки. Продуктивність 200 л/хв достатньо для роботи з пневмоінструментом в побуті. У професійних установок цей показник доходить до 1000.
  • Час безперервної роботи. Скільки пристрій зможе працювати до того, як буде досягнуто критичний температурний рівень, залежить від наявності та виду системи охолодження. Найгіршим варіантом для довготривалої безперервної роботи є безмасляні поршневі апарати.

Повітряний компресор може бути стаціонарним або мобільним. Для будинку або гаража краще вибирати модель на коліщатках або з ручкою. Для професійного використання більш кращі стаціонарні варіанти.

Повітряні компресори мають різні технічні особливості. Ознайомившись з ними, ви зможете зрозуміти, який компресор купити для дому, СТО і фарбування автомобіля, вирішення інших завдань.

Олійні компресори

Такі агрегати оснащені системою, распрыскивающей мастило. До основних їх переваг можна віднести високий моторесурс і низьку шумність.

Недоліки масляних моделей – це їх громіздкість, необхідність постійно міняти масло і стежити за його станом. Не підходять масляні компресори для використання у медицині, харчовій галузі.

Безмасляні компресори

Плюс таких установок в тому, що подається повітря не містить масляних мікрочастинок. Пристрої мають просту конструкцію, економічні і прості в експлуатації. Їх можна поєднувати з будь-яким обладнанням, чутливим до чистоти повітря, встановлювати на нерівних поверхнях.

Основний недолік даних пристроїв в їх відносно невеликому терміні експлуатації. Не можна безмасляні компресори поєднувати з пневматичним інструментом, яким потрібна додаткова змазка.

У яких сферах використовують повітряні компресори

Щоб зрозуміти, компресори як вибрати, слід знати не тільки їх технічні характеристики, але і для чого вони застосовуються. Основні види робіт, які виконують за допомогою повітряних компресорів:

  • Продування стисненим повітрям. Підключення до агрегату продувочного пістолета дозволяє виконувати продувку навіть самих важкодоступних місць.
  • Швидка підкачка шин на будь-якій техніці.
  • Фарбування різних поверхонь, предметів і деталей. Підключення компресора до фарбопульта дозволяє швидко і якісно пофарбувати поверхню, економно витрачаючи фарбу.
  • Вигвинчування і загвинчування болтів, шурупів, інших різьбових з'єднань.
  • Піскоструминна обробка.
  • Мийка високого тиску.
  • Нагнітання газу.
  • Забивання цвяхів, скоб.

Використовують пристрої в побуті, на електростанціях, в машинобудуванні, текстильному виробництві, в інших промислових галузях, на заводах, фабриках, СТО. Побутовий, напівпрофесійний, професійний компресори відрізняються між собою конструкційними особливостями, системою стиснення повітря, іншими технічними характеристиками.

Як працює повітряний компресор

За принципом, який призводить пристрій у дію, можна підібрати компресор поршневий, спіральний або гвинтовий. Кожен з варіантів має свої переваги і мінуси.

Спіральні пневмокомпрессоры

Стиснення повітря такі агрегати здійснюють завдяки спіралях. Тут роторні осі розташовані не паралельно, а під кутом. Спіральні пневмокомпрессоры відрізняються невеликими розмірами.

Гвинтові компресори

Звернення гвинтів створює тиск повітря, який може рухатися вздовж обертальної осі двигуна. Рух відбувається під впливом відцентрової сили, яку створюють лопаті ротора.

Відрізняються такі станції високою продуктивністю. Використовують апарати у випадках, коли вимагається подача чистого повітря без масляних мікрочастинок. Пристрій може працювати тривалий час без перерв, економічний в плані енерговитрат, практично не створює шуму.

Поршневі агрегати

У цьому випадку стиск повітря виконує поршневий блок. Схема пристрою досить проста, поршні, розташовані в циліндрі, що переміщуються вертикально і стискають повітря, який потрапляє сюди через клапан впускання, розташований на вході в циліндр. Виходить стиснуте повітря під тиском через випускний клапан, розташований на виході з циліндра.

Оскільки працюють ці станції завдяки двигуну внутрішнього згоряння, встановлення поршневого пневмокомпрессора вимагає підведення вентиляції та організації системи відведення вихлопних газів. Також при виборі слід звернути увагу і на таку важливу характеристику, як система мастила. Масляна система повинна бути постійно наповнена маслом, щоб знизити силу тертя при русі поршнів в циліндрі і запобігти скорочення терміну служби механізму.

Ще одна особливість роботи поршневих систем – потрапляння масляних мікрочастинок в стиснене повітря. Це неприпустимо у багатьох сферах діяльності, тому потрібна установка фільтрувальної системи.

Де можна придбати повітряний компресор

Повітряний компресор – це більш просте, швидке, якісне та ефективне виконання різних побутових і виробничих завдань. У нашому інтернет-магазині представлено велику різноманітність якісних компресорів повітря і насадок до них. У каталозі представлені агрегати від відомого українського виробника, на які надається гарантія якості.

Менеджери допоможуть вибрати модель, враховуючи ваші цілі і розмір бюджету. Також фахівці проконсультують, як вибрати зварювальний інвертор, акумуляторний або електроінструмент для монтажних, ремонтних, будівельних робіт, який прослужить вам не один рік. Якщо ви хочете переглянути ТОП найкращих товарів, скористайтеся фільтрами сайту і відсортувати за рейтингом.

Вибір повітряного компресора – це відповідальна задача, яку краще довірити професіоналам. У нас ви зможете придбати якісний агрегат недорого з доставкою в Київ, Одесу, Харків, Дніпро та інші міста України. Для повноцінного використання повітряного компресора ми пропонуємо великий асортимент додаткових приладдя і аксесуарів. Замовити обладнання можна на сайті або зв'язавшись з менеджерами по вказаному телефону.

Останні новини
Як вибрати шабельну пилу
Як вибрати шабельну пилу
29.11
Широкий асортимент та різноманітність торгових марок сучасного електроінструменту значно ускладнює вибір шабельної пилки. Цей універсальний інструмент поєднує в собі риси ручної пилки та електролобзика, проте має більш розширений функціонал.
Читати далі
Як вибрати акумуляторну ланцюгову пилу
Як вибрати акумуляторну ланцюгову пилу
29.11
Для роботи на присадибній ділянці, обрізки дерев та чагарників, заготівлі дров на зиму без ланцюгової пилки не обійтися. Вибір акумуляторної ланцюгової пилки обумовлений безперечними перевагами обладнання, що поєднує в собі всі переваги електрообладнання та інструментів, оснащених бензиновим двигуном
Читати далі
Вибір акумуляторного шуруповерта
Вибір акумуляторного шуруповерта
26.11
Шуруповерт є електричною викруткою з розширеним функціоналом. З його допомогою можна легко змонтувати збірні конструкції, вкрутити за лічені хвилини сотні болтів та шурупів, просвердлити отвори потрібного діаметра у пластиці, деревині, тонких металевих деталях.
Читати далі
Вибираємо паяльник для пластикових труб
Вибираємо паяльник для пластикових труб
02.08
На зміну чавунним конструкцій трубопроводу для водопостачання і каналізації в квартирах і виробничих приміщеннях прийшли поліпропіленові труби, для монтажу яких використовується спеціальний інструмент - паяльник.
Читати далі
Електричний лобзик: для чого він потрібен і як вибрати
Електричний лобзик: для чого він потрібен і як вибрати
02.08
Розпиляти дерев'яну дошку можна і звичайною пилкою. Однак якщо виникає необхідність в роботі крихкими, легко розшаровуються матеріалами, на допомогу приходить електричний лобзик.
Читати далі
Електричний дриль: поради щодо вибору
Електричний дриль: поради щодо вибору
02.08
Одним з найбільш затребуваних інструментів для ремонтних і будівельних робіт є електрична дриль. З її допомогою можна виконувати величезну кількість операцій: легко зібрати або відремонтувати меблі, свердлити отвори будь-якого діаметру, розмішувати фарбу, клей для шпалер або заточити свердло.
Читати далі
Що слід врахувати при виборі будівельного міксера
Що слід врахувати при виборі будівельного міксера
02.08
Якість будівельних і монтажних робіт залежить від того, наскільки однорідною є суміш для обробки поверхонь або проклейки матеріалів.
Читати далі
Як вибрати точильний верстат для будинку
Як вибрати точильний верстат для будинку
30.07
Ефективність і якість роботи ріжучих інструментів залежить від гостроти заточки. Навіть звичайні ножі для роботи на кухні повинні бути гострими. Однак підручними інструментами таку роботу виконати досить складно.
Читати далі