Як замінити волосінь в триммері

Як замінити волосінь в триммері
31.05

Зміст:

  1. Що нам знадобиться?
  2. Різновиди триммерных головок
  3. Кілька варіантів зняття і розбирання котушки
  4. Кілька варіантів намотування волосіні на котушку тримера
  5. Основні помилки в експлуатації тримера

Сьогодні тримери або газонокосарки активно використовуються як господарями приватних будинків, так і у догляді за газонами, парковими зонами, садівницькими об'єктами. Висока ефективність інструменту дозволяє за короткий час скосити велика кількість трави без особливих витрат фізичних сил.

Але у мотокоси є одна проблема. Капронова волосінь, яка є ріжучим елементом, з часом зношується, в результаті інструмент виходить з ладу і косити їм стає неможливо. Саме тому питання – як замінити волосінь в тример – актуальний для тих, хто користується газонокосаркою.

Що нам знадобиться?

Щоб замінити ріжучий елемент, будуть потрібні тільки волосінь і кусачки. Якщо їх немає у вас вдома, інструменти можна купити в будь-якому садівничому магазині.

Магазин Start-Pro пропонує великий асортимент волосіні для тримерів, різної довжини і різних діаметрів.

Різновиди триммерных головок

Тримерна головка – це корпус у формі циліндра, в ньому знаходяться шпулька та корд. Такі головки ставлять на електротріммери, бензинові моделі, акумуляторні тримери. Залежно від способу заправки котушки і подачі нитки існує три види косильних головок:

  • Автоматичні. Подача ріжучого елемента здійснюється після зниження оборотів двигуна оператором. Це максимально зручна подача, особливо коли необхідно скосити великий обсяг трави. Мінус тільки в великому витраті нитки.
  • Напівавтоматичні. Нитка подовжується, коли тример працює на високих обертах. Щоб зняти блокування ліски, треба злегка вдарити головку апарату про землю. Під дією відцентрової сили корд висувається з котушки. Після того як вийшла необхідна довжина, нитка обрізають ножем із захисного кожуха. Багато вважають за краще використовувати саме напівавтоматичні мотокоси.
  • Ручні. Щоб подовжити нитка, тример необхідно зупинити і витягнути волосінь вручну.

В залежності від кількості ниток головки бувають однострунные, призначені для підстригання газону і двухструнные, які справляються з високою травою і пагони чагарників.

Кілька варіантів зняття і розбирання котушки

Перед тим як замінити волосінь в тример, необхідно розібрати шпульку. Є кілька способів. Перший варіант передбачає повне розбирання елемента:

  • Натисканням на фіксатори відкривають кришку внутрішньої частини головки.
  • Витягують шпульку з корпусу, якщо під нею є пружина, її слід витягнути, щоб вона не загубилася.
  • У центрі корпусу розташований гвинт, який слід викрутити проти годинникової стрілки.
  • Після того, як кріплення витягнуто, можна зняти деталь з валу редуктора.

Другий спосіб передбачає закручування головки на вал редуктора. Щоб зняти головку, вал треба зафіксувати, вставивши викрутку через спеціальний отвір. Після того, як вал застопорений, необхідно крутити голівку за годинниковою стрілкою, щоб зняти її.

Кілька варіантів намотування волосіні на котушку тримера

Існує кілька способів, як замінити волосінь в тример. Розглянемо найпростіші з них. Щоб правильно заправити шпульку першим способом, слід визначити потрібну довжину корду. Для цього нитки на шпульку намотують стільки, щоб вона не виходила за діаметр бортиків. Потрібна довжина матеріалу вибрано, можна заправляти шпульку:

  • Складете нитку удвічі, щоб один кінець був довший на п'ятнадцять сантиметрів.
  • Заправку почніть з протяжки подвійної нитки через паз центрального бортика котушки.
  • Визначте правильний напрямок намотування. Можна побачити цю інформацію в інструкції або знайти покажчики на шпульці.
  • Кожен виток повинен лягати при максимальному натягу.
  • Після закінчення намотування кінці волосіні заправляються в пази, розташовані по боках шпульки.
  • Заправлена шпулька встановлюється в голівку і закривається кришкою.

Другий спосіб – це заправка двох відрізків корду, а не одного, складеного вдвічі. Алгоритм простий заправки:

  • Визначте потрібну довжину матеріалу.
  • З одного кінця волосіні зробіть гачок і вставити його в отвір для фіксації на дні котушки.
  • Намотуйте волосінь в правильному напрямку до необхідної кількості.
  • Ті ж дії виконайте для другого відсіку шпульки.
  • Зберіть голівку.

Основні помилки в експлуатації тримера

Часто тримерна головка ламається з-за неправильної експлуатації косарки. Причиною поломки стають високі навантаження і робота інструменту в екстремальних умовах. Помилки в експлуатації призводять до руйнування фіксує гайки і апарат виходить з ладу. Відбувається це, якщо корпус гайки часто б'ється об землю або про камені, на ньому з'являються тріщини і від тертя він руйнується.

Існує ще одна поширена помилка. Користувачі забувають, що гвинт фіксує гайки має ліву різьбу і викручують його в зворотному напрямку. Нерідко коса виходить з ладу із-за неправильного вибору діаметра волосіні. Більш товста нитка руйнує пази котушки, дає підвищене навантаження на елементи тріммера.

Останні новини
Як вибрати шабельну пилу
Як вибрати шабельну пилу
29.11
Широкий асортимент та різноманітність торгових марок сучасного електроінструменту значно ускладнює вибір шабельної пилки. Цей універсальний інструмент поєднує в собі риси ручної пилки та електролобзика, проте має більш розширений функціонал.
Читати далі
Як вибрати акумуляторну ланцюгову пилу
Як вибрати акумуляторну ланцюгову пилу
29.11
Для роботи на присадибній ділянці, обрізки дерев та чагарників, заготівлі дров на зиму без ланцюгової пилки не обійтися. Вибір акумуляторної ланцюгової пилки обумовлений безперечними перевагами обладнання, що поєднує в собі всі переваги електрообладнання та інструментів, оснащених бензиновим двигуном
Читати далі
Вибір акумуляторного шуруповерта
Вибір акумуляторного шуруповерта
26.11
Шуруповерт є електричною викруткою з розширеним функціоналом. З його допомогою можна легко змонтувати збірні конструкції, вкрутити за лічені хвилини сотні болтів та шурупів, просвердлити отвори потрібного діаметра у пластиці, деревині, тонких металевих деталях.
Читати далі
Вибираємо паяльник для пластикових труб
Вибираємо паяльник для пластикових труб
02.08
На зміну чавунним конструкцій трубопроводу для водопостачання і каналізації в квартирах і виробничих приміщеннях прийшли поліпропіленові труби, для монтажу яких використовується спеціальний інструмент - паяльник.
Читати далі
Електричний лобзик: для чого він потрібен і як вибрати
Електричний лобзик: для чого він потрібен і як вибрати
02.08
Розпиляти дерев'яну дошку можна і звичайною пилкою. Однак якщо виникає необхідність в роботі крихкими, легко розшаровуються матеріалами, на допомогу приходить електричний лобзик.
Читати далі
Електричний дриль: поради щодо вибору
Електричний дриль: поради щодо вибору
02.08
Одним з найбільш затребуваних інструментів для ремонтних і будівельних робіт є електрична дриль. З її допомогою можна виконувати величезну кількість операцій: легко зібрати або відремонтувати меблі, свердлити отвори будь-якого діаметру, розмішувати фарбу, клей для шпалер або заточити свердло.
Читати далі
Що слід врахувати при виборі будівельного міксера
Що слід врахувати при виборі будівельного міксера
02.08
Якість будівельних і монтажних робіт залежить від того, наскільки однорідною є суміш для обробки поверхонь або проклейки матеріалів.
Читати далі
Як вибрати точильний верстат для будинку
Як вибрати точильний верстат для будинку
30.07
Ефективність і якість роботи ріжучих інструментів залежить від гостроти заточки. Навіть звичайні ножі для роботи на кухні повинні бути гострими. Однак підручними інструментами таку роботу виконати досить складно.
Читати далі