Як вибрати садовий обприскувач

Як вибрати садовий обприскувач
30.07

Зміст:

  1. Для чого застосовують садовий обприскувач
  2. Основні види садових обприскувачів, характеристики, особливості використання
  3. Як визначити оптимальний обсяг бака для садових обприскувачів
  4. Що входить в комплектацію садових обприскувачів
  5. Поради щодо вибору та використання обприскувачів садових
  6. Правила догляду за садовими обприскувачами

Догляд за садово-городніми культурами, фруктовими та ягідними деревами, квітниками, декоративними і плодовими чагарниками та іншими рослинами вимагає використання великої кількості інструментів, одним з яких є садовий обприскувач. Він призначений не тільки для роботи на свіжому повітрі (на дачі, в саду), а й в закритих приміщеннях (теплицях). Особливо популярна ця садова техніка серед власників фермерських господарств, а також у служб, що займаються озелененням.

Для чого застосовують садовий обприскувач

Садовий інструмент дозволяє ефективно вирішити багато проблем, пов'язаних з доглядом за рослинами. Його використовують для того, щоб:

  • розпорошувати добрива та здійснювати підживлення рослин;
  • забезпечувати делікатний полив рослин з поверхневою кореневою системою;
  • здійснювати обробку рослин від шкідників (наприклад, попелиці або колорадських жуків).

Незважаючи на те, що багато операцій можна виконувати вручну, при великому обсязі робіт або великої площі ділянки такі трудомісткі процедури забирають багато часу і малоефективні.

садовий обприскувач

Основні види садових обприскувачів, характеристики, особливості використання

Залежно від конструктивних особливостей виробники пропонують кілька варіантів садових обприскувачів.

На ринку садової техніки представлені наступні види цього обладнання:

  • Садові обприскувачі ручні. Невеликий, компактний інструмент забезпечує нетривалий період роботи через маленького обсягу бака. Його використовують в основному для обробки розсади або рослин в невеликих теплицях. Розприскування рідин забезпечується за рахунок тиску на ручку помпи або насоса.
  • Помпові насоси. Забезпечують більш зручну роботу за рахунок накачування помпою повітря до необхідного тиску і досить великого обсягу балон.
  • Ручні важільні обприскувачі оснащені спеціальним важелем, за допомогою якого створюється тиск в резервуарі, а запобіжний клапан запобігає утворенню надлишку тиску. Такі обприскувачі оснащені спеціальними ременями для перенесення, що забезпечують рівномірний розподіл ваги, що оберігає спину людини від зайвого навантаження.
  • Садові акумуляторні обприскувачі найбільш популярні серед садівників. Вони оснащені спеціальною батареєю, яка дозволяє працювати протягом тривалого періоду (близько 8 годин) без додаткової її підзарядки. Заряджають акумулятори від звичайної електричної мережі, а використовувати їх можна і в закритому приміщенні, і на відкритому повітрі. Вони не виділяють ніяких шкідливих речовин. Це досить потужне обладнання, їм можна обробляти навіть верхівки дерев. У сучасних моделях встановлюють спеціальні індикатори, які відзначають рівень заряду батареї. Ще однією перевагою акумуляторного обприскувача є його тиха робота.
  • Садовий мотообприскувач. Використовується для роботи на ділянках, площа яких перевищує кілька гектарів, в садах або паркових зонах. Електроінструмент оснащений двигуном великої потужності, який працює на рідкому паливі, зазвичай бензині. Додатковою перевагою таких моделей є їх автономність. Бензинові мотообприскувачі мають баки значного розміру (близько 20 л), що важливо, а велика потужність цього обладнання дозволяє обробляти рослини і дерева в радіусі 8-15 метрів (зазвичай такі моделі оснащуються телескопічними штангами) і забезпечує здатність обладнання витримувати великі навантаження і багатогодинну безперервну роботу .

Як визначити оптимальний обсяг бака для садових обприскувачів

При виборі відповідного садового обприскувача одним з параметрів виступає розмір бака для рідини. Він повинен забезпечувати виконання роботи необхідного обсягу за один раз.

В даний час на ринку садового інструменту представлені наступні види змінних баків для обприскувачів:

  • Маленькі ємності, об'ємом до 5 л. Використовуються в ручних обприскувачах, для роботи з кімнатними рослинами або в маленьких теплицях.
  • Середні ємності, обсяг яких становить від 5 до 12 л. Використовують в помпових або важільних ручних обприскувачах. Такі ємності забезпечують обробку ділянки площею близько 0,15 га.
  • Великі баки, обсягом від 15 до 25л, використовують переважно в фермерських господарствах, роботи в саду або парках.

При виборі оптимального бака для вашого обприскувача враховуйте обсяг і площа оброблюваної ділянки, а також фізичні можливості людини, який буде з ним працювати.

обсяг бака для садових обприскувачів

Що входить в комплектацію садових обприскувачів

Незалежно від конструктивних особливостей садових обприскувачів, вони мають приблизно схожий пристрій.

Основна частина являє собою бак, в який наливають рідину або інше діюча речовина, що визначає найбільш підходящий матеріал, з якого він виготовляється (високоміцний пластик або метал). Для подачі рідини використовується компресор. Його втягує форсунка знаходиться в резервуарі, а до вихідного клапану прикріплений шланг.

До шлангу, в свою чергу, кріпиться штанга, через яку подається вода або інша рідина для розбризкування. Всі конструкції, крім найпростіших, оснащені спеціальними запобіжними клапанами, які запобігають утворенню надмірного тиску в системі.

Поради щодо вибору та використання обприскувачів садових

Основними критеріями при виборі садового обприскувача є обсяг робіт і розмір ділянки, який передбачає обробляти. Наприклад, для догляду за невеликої квіткової клумбою, немає необхідності купувати потужне обладнання, в той час як власникам фермерських господарств недоцільно купувати ручний інструмент.

Садові обприскувачі невеликих обсягів можна вибирати, виходячи з будь-яких потреб, оскільки різниця в розмірах баків об'ємом до 12 л становить від 0,5 до 3 літрів. Ще одним параметром для вибору обладнання служить система нагнітання тиску.

Не менш важливим технічним параметром, що впливає на роботу садового обладнання, служить матеріал, з якого виготовляється форсунка, яка регулює характер подачі рідини. Основні матеріали для виготовлення цього елемента метал або пластик. Найбільш дорогими, але і найбільш якісними, є латунні форсунки.

При роботі з високими деревами велике значення має довжина штанги брандспойта. Для стандартних моделей її довжина становить близько 80 см, тому якщо планується обробка високих насаджень, має сенс придбати телескопічну штангу, довжина якої може досягати 3 м.

Корпус садового обприскувача повинен витримувати перепади температури і негативний вплив зовнішнього середовища, хімічних і біологічних сполук, які входять до складу активної речовини для розпилення.

Віддавайте перевагу відомим торговим маркам. Якісне обладнання прослужить не один десяток років.

садовий обприскувач

Правила догляду за садовими обприскувачами

Догляд за будь-яким садовим обприскувачем, незалежно від його конструктивного рішення, включає в себе кілька нехитрих правил:

  • Всі деталі обладнання повинні бути встановлені правильно і надійно закріплені.
  • Клапани і кріпильні деталі потрібно періодично перевіряти для того, щоб уникнути протікання, несправностей або поломок.
  • Після використання обладнання всі деталі слід ретельно промити і просушити. Таким чином, ви забезпечите справність його роботи протягом тривалого часу.
  • Заправка резервуара приготованим розчином повинна здійснюватися з особливою обережністю. В іншому випадку наконечник обприскувача швидко засмічується. Багато моделей оснащені спеціальними фільтрами, що запобігають потраплянню всередину бака сміття або твердих частки.

При роботі з садовими обприскувачем обов'язково потрібно використовувати засоби захисту, оскільки більшість добрив і з'єднань для боротьби зі шкідниками здатні викликати алергічні реакції.

Інтернет-магазин Start Pro пропонує вашій увазі широкий асортимент садової техніки за вигідними цінами. У каталозі нашого сайту представлений електроінструмент в широкому асортименті. Уся представлена ​​продукція сертифікована, її якість і надійність гарантовані.

Останні новини
Як вибрати шабельну пилу
Як вибрати шабельну пилу
29.11
Широкий асортимент та різноманітність торгових марок сучасного електроінструменту значно ускладнює вибір шабельної пилки. Цей універсальний інструмент поєднує в собі риси ручної пилки та електролобзика, проте має більш розширений функціонал.
Читати далі
Як вибрати акумуляторну ланцюгову пилу
Як вибрати акумуляторну ланцюгову пилу
29.11
Для роботи на присадибній ділянці, обрізки дерев та чагарників, заготівлі дров на зиму без ланцюгової пилки не обійтися. Вибір акумуляторної ланцюгової пилки обумовлений безперечними перевагами обладнання, що поєднує в собі всі переваги електрообладнання та інструментів, оснащених бензиновим двигуном
Читати далі
Вибір акумуляторного шуруповерта
Вибір акумуляторного шуруповерта
26.11
Шуруповерт є електричною викруткою з розширеним функціоналом. З його допомогою можна легко змонтувати збірні конструкції, вкрутити за лічені хвилини сотні болтів та шурупів, просвердлити отвори потрібного діаметра у пластиці, деревині, тонких металевих деталях.
Читати далі
Вибираємо паяльник для пластикових труб
Вибираємо паяльник для пластикових труб
02.08
На зміну чавунним конструкцій трубопроводу для водопостачання і каналізації в квартирах і виробничих приміщеннях прийшли поліпропіленові труби, для монтажу яких використовується спеціальний інструмент - паяльник.
Читати далі
Електричний лобзик: для чого він потрібен і як вибрати
Електричний лобзик: для чого він потрібен і як вибрати
02.08
Розпиляти дерев'яну дошку можна і звичайною пилкою. Однак якщо виникає необхідність в роботі крихкими, легко розшаровуються матеріалами, на допомогу приходить електричний лобзик.
Читати далі
Електричний дриль: поради щодо вибору
Електричний дриль: поради щодо вибору
02.08
Одним з найбільш затребуваних інструментів для ремонтних і будівельних робіт є електрична дриль. З її допомогою можна виконувати величезну кількість операцій: легко зібрати або відремонтувати меблі, свердлити отвори будь-якого діаметру, розмішувати фарбу, клей для шпалер або заточити свердло.
Читати далі
Що слід врахувати при виборі будівельного міксера
Що слід врахувати при виборі будівельного міксера
02.08
Якість будівельних і монтажних робіт залежить від того, наскільки однорідною є суміш для обробки поверхонь або проклейки матеріалів.
Читати далі
Як вибрати точильний верстат для будинку
Як вибрати точильний верстат для будинку
30.07
Ефективність і якість роботи ріжучих інструментів залежить від гостроти заточки. Навіть звичайні ножі для роботи на кухні повинні бути гострими. Однак підручними інструментами таку роботу виконати досить складно.
Читати далі